Charterbolaget storsatsar på Jönköping Airport till sommaren

Det är charterarrangören Detur som nu gör en storsatsning på Jönköping nästa sommarsäsong, med flyg till både Grekland och Turkiet. 



Satsningen innebär sammanlagt 23 avgångar till Kreta och 13 avgångar till Antalya, med direktflyg från Jönköping Airport. Serien till Kreta startar redan den 7 april med avgångar varje torsdag fram till 8 september medan resorna till Antalya avgår på fredagar mellan 17 juni och 9 september. 

– Vi välkomnar givetvis den satsning som Detur nu gör på Jönköpingsregionen. Det känns fantastiskt! En så tidig start på sommarsäsongen minns jag inte att vi haft och det är ju riktigt härligt för den som vill få känna på värmen före alla andra, säger Henrik Älverdal, Marknadschef Jönköping Airport. 

Kreta är en klassisk charterdestination och har dagtid i april en medeltemperatur på 20 grader. Turkiet är ett billigt turistland och har senaste tiden ökat i popularitet bland chartersvenskarna. 

– För bara några år sedan hade vi två fulla avgångar varje vecka hela sommarsäsongen och det var även på gång med en tredje avgång, så absolut finns det ett stort intresse för Antalya i vår region, fortsätter Henrik.

Detur är idag en väletablerad charterarrangör i hela Norden med runt 200 000 gäster årligen. För arrangören innebär avgångarna från Jönköping att man nu erbjuder resor från totalt nio regionala flygplatser, i tillägg till Stockholm och Göteborg. 

– Vi tror starkt på Jönköping och vill att så många som möjligt ska kunna resa från sin närmaste flygplats. Det ger en hög service och bättre totalupplevelse av den efterlängtade semestern, säger Yigit Tezel, Sälj- och Marknadsdirektör Detur Group. 

Utöver Deturs program erbjuder arrangörerna Ving och TUI även de resor från Jönköping Airport nästa sommar. Ving erbjuder avgångar till Mallorca (26 april-2 augusti) och Kreta (16 juni-15 september) medan TUI erbjuder avgångar till Kreta (16 juni-29 september). Dessa avgångar till Kreta delas av Ving och TUI.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Jönköping Airport

Kommentarer