En ny resort har öppnat i Sälen - SkiStar Resort Hundfjället

Det nya hotellet SkiStar Lodge Hundfjället välkomnar nu sina första gäster och besökare. Här bor man nära pisten med skidåkning och naturupplevelser direkt utanför dörren.



Den nya resorten SkiStar Lodge Hundfjället öppnade den 12 december 2021 och är SkiStars senaste satsning i Sälenfjällen. De beskriver sig själva som en "gemytlig resort som kan jämföras med internationella skidanläggningar". Den ligger i direktanslutning till två ultramoderna 8-stolsexpressliftar, nedfarter samt närhet till flygplatsen Scandinavian Mountains Airport som finns endast en mil bort. 

– Som den ledande semesterarrangören för Skandinavien har vi med SkiStar Lodge Hundfjället definitivt gått från att vara ett liftbolag till ett fjällturismbolag året runt. Vår vision med den nya lodgen är att skapa en svensk fjällresort i toppklass med något för alla. Med närheten till flygplatsen Scandinavian Mountains Airport och direktanslutning till liftar och nedfarter kan vi erbjuda våra gäster den bästa servicen. Vi hoppas att Hundfjällets tidigare besökare samt nya gäster ska uppskatta vår nya lodge med alla bekvämligheter och många aktiviteter samt utbudet med Pontus Frithiofs restauranger, säger Stefan Sjöstrand, vd SkiStar. 




Äta gott kan du göra på Pontus Frithiofs och Nordrests restauranger på Hundfjället. På morgnarna serveras en frukostbuffé som ger möjlighet att beställa tillval ur frukostmenyn. Mondo, som ligger i fastigheten precis intill lodgen, är ett avslappnat ställe för skönt fjällhäng. 

 – Med Mondo och Pontus! i Sälen ska gästerna inte behöva ta sig till andra orter än Sälen för god mat och dryck, underhållning och afterski. Vi erbjuder allt man kan önska sig efter en dag i backen eller i spåret. Med våra Sälen-koncept, och Nordrest som står för driften, har vi vidareutvecklat vårt utbud och på sikt hoppas vi att få lansera fler restauranger på nya SkiStar-lodger och destinationer. Vår förhoppning är att Mondo och Pontus! i Sälen ska bli destinationer i sig och locka nya besökare till Sälen och Hundfjället, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.




Det är arkitektbyrån Agnas Ark som står bakom den modernt utformade byggnaden, som rymmer 153 rum, hotellrum och lägenheter, med 786 bäddar, konferensutrymmen, spa, gym, SkiStar shop och två restauranger samt en stor lodgebar. 

– Aspen, Newport och Mammoth Mountain är några orter, utöver den svenska fjällvärlden och Sälen, som har inspirerat oss i arbetet med att skapa en internationellt lyxig SkiStar-lodge för såväl svenska som utländska gäster. SkiStar Lodge Hundfjället har fått ett uppdaterat lodge-koncept 2.0, men tidigare SkiStar-gäster och besökare ska ändå känna igen sig, säger Einar Salomonsen, inredningsarkitekt på Iplan.



SkiStar Lodge rymmer även en konferensvåning med sex möteslokaler, som tar emot upp till 250 personer. Den största lokalen, Sälen, tar emot ca 130 personer. På översta våningen, tornrummet, har man en storslagen utsikt över backarna och fjällen. 

– Att bo på SkiStar Lodge Hundfjället ger många möjligheter och det är gästen som styr sin vistelse hos oss. Upplevelsen och känslan ska vara som att ha en egen mysig stuga, men med all tänkbar service, bekvämligheter och aktiviteter i lodgen och utanför dörren. Vi har utvecklat vårt lodge-koncept ytterligare – allt för en trivsam vistelse för stora och små anpassat efter dagens och framtidens krav. Med närheten till flygplatsen ger det fler möjligheten att enkelt och snabbt ta sig hit, säger Lena Backlund, hotellchef SkiStar Lodge Hundfjället.

Av Agneta Nisbeth

Foto: SkiStar

Kommentarer