Idag den 3 december öppnar backarna i Åre och Sälen

Nu kan man åter åka skidor i anläggningarna uppe i Åre och Sälen - SkiStar öppnade upp dem just idag den 3 november.



Kylan verkar hålla sig i den skandinaviska fjällvärlden och det ökar möjligheten att producera snö och skapa goda förutsättningar för bra alpin skidåkning. Den 3 december slog både Lindvallen i Sälen och Åre upp portarna till årets vintersäsong. 

– Den senaste tidens kyla och även natursnö gör att vi har goda förutsättningar och bra underlag att äntligen öppna upp delar av Åres skidsystem till nästa helg. I dagsläget har vi glädjande 40 cm snödjup redan tack vare den senaste tidens nederbörd i form av snö. Jag är väldigt hoppfull inför säsongen och ser fram emot att återigen välkomna alla gäster till magiska Åre och att erbjuda trygga, säkra och minnesvärda fjällupplevelser, säger Sebastian Thomasson, destinationschef för SkiStar Åre. 



Sälenfjällen har gynnats av den senaste tidens kyla och sägs också ha goda förutsättningar för att kunna fortsätta så i veckan. I Lindvallen genomförs även den traditionsenliga skidtestarhelgen 3-5 december som  är tillbaka efter förra årets frånvaro, naturligtvis på grund av de dåvarande coronarestriktionerna. Under skidtestarhelgen får alla som är intresserade av skidåkning testa de allra senaste produkterna inom alpin skidåkning och njuta av vintervädret. 

– Äntligen dags för Ski Test Weekend! Att öppna upp skidområdet är alltid lika fantastiskt och skidtestarhelgen är ett tecken på att vintersäsongen är igång på riktigt. Förhållandena framöver ser väldigt gynnsamma ut och vi planerar att öppna upp fler nedfarter och liftar succesivt. Välkommen till Skandinaviens bästa familjeresort där vi dessutom den 12 december öppnar vår nya toppmoderna SkiStar Lodge Hundfjället, säger Jonas Bauer, destinationschef för SkiStar Sälen. 



Så här skriver SkiStar i ett pressmeddelande: "Från och med den 3 december öppnar SkiStar Åre VM:8an samt nedfarterna Gästrappet, Lundsrappet, Rödkulleleden och Långsvängen. Under helgen 3-5 december håller även Rödhakeliften och Rödhaken öppet. I Lindvallen, öppnar SkiStar Sälen upp med Gustavbacken, Gustav Express och kringliggande nedfarter och liftar. För exakta öppettider samt öppna nedfarter och liftar, se skistar.com där även mer detaljerad information presenteras under kommande vecka".

Av Agneta Nisbeth

Foto: SkiStar

Kommentarer