Jag testade italienskt julbord hos Café Paradiso

Istället för ett typiskt svenskt julbord, som jag också gillar, blev det detta år ett besök hos den lokala krogen Café Paradiso i Knivsta.



Jag hade bokat mitt bord flera veckor innan, när jag såg att den lokala krogen Paradiso skulle servera italienskt julbord i år. Men jag var lite tveksam över att sitta i ett rum med en massa folk så jag ringde till dem och frågade. Det visade sig vara "no problems" eftersom jag valt att äta vid 14-tiden - jag skulle då vara den enda där just vid den tiden.



Så jag tog bussen in till Knivsta och gick iväg mitt Margaretavägen, nära sjön Walloxen och välkomnades varmt av all som arbetade där och visades till mitt bord på övervåningen där de dukat så fint. bara för mig. Det skulle inte heller bli en buffé som vanligt är utan de skulle bära upp all mat till mig, tallrik efter tallrik och många rätter blev det.



Först ut var detta läckra fat med kallskuret, en läcker antipasto med allt vad du någonsin kunde önska dig och mer. Till detta hade jag valt en italiensk öl att dricka, en god Birra Moretti. Och det blev sedan än mer mat...


Just detta var en mycket läcker rätt med gratinerad kronärtskocka och lite sparris med parmesan. Bilden som ni ser ovan är bara en rätt av allt det som bars upp till mitt bord för att ätas, innan själva varmrätterna som var bland annat lasagne, och saffransrisotto - detta ser ni ser på bilden allra överst i reportaget. 



En annan höjdare var detta skaldjurs-fat med bland annat friterad bläckfisk, panerad fisk av olika slag och underbart goda havskräftor. Ni kan förstå om jag började känna mig lite mätt efter tre timmar... men det kom mer att äta efter detta, tog inte bilder på riktigt allt.



Till slut blev det i alla fall fall dags för det fina efterrättsfatet som Grand Finale med en hemgjord italiensk gelato som serverades i en ätbar korg av kakdeg, smarriga cannoli med choklad, en tiramisu som ni inte ser på bilden samt en massa läcker frukt. Vilken fest!! Och vilket trevligt bemötande, alla var så vänliga och fick känna mig lite som en prinsessa. Jag avslutade med en espresso innan jag betalade och vandrade ut i den just då mycket kalla vinternatten för att ta bussen hemåt, både lycklig och väldigt mätt!

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer