Norwegian utökar sin flygplansflotta - en miljon flög i november

Flygbolaget Norwegian utökar nu sin flygplansflotta med två Boeing 737 MAX 8. Detta för att kunna klara av sommarens stora flygprogram med hela 270 destinationer. 





 

Nu berättar bolaget Norwegian i ett nytt pressmeddelande att de ingått avtal om att hyra två Boeing 737 MAX 8-flygplan.  

- Det här avtalet är ett viktigt steg i Norwegians plan att bygga en effektiv och modern flotta för framtiden. Flexibiliteten med ”power-by-the-hour” kommer att göra det möjligt för oss att anpassa vår kapacitet efter säsong och därmed justera för variationer i efterfrågan, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian. 

För att Norwegian ska kunna uppfylla sitt stora flygprogram med avgångar till cirka 270 destination sommaren 2022, kommer därför själva leveransen av flygplan att påbörjas inom kort och hyrestiden för är på nio år. Norwegian ser det nu som en möjlighet att ersätta 737 MAX 8-planen med moderna kortdistansplan från Airbus. Det sägs också att avtalen gör det möjligt för Norwegian att kunna erbjuda sina resenärer att resa så miljövänligt som möjligt. 

Norwegians senaste trafiksiffor - för november - visar att för andra månaden i rad reste över en miljon passagerare med flygbolaget. Företaget har justerat kapaciteten enligt efterfrågan. 

- Resultatet visar att vi lyckats bra med att anpassa kapaciteten efter kundernas reslust. Spanien är en av de marknader där antalet bokningar varit bra. Den senaste månaden har vi gjort det ännu enklare och tryggare för kunderna att boka biljetter genom möjligheten till avgiftsfri ombokning även av lågprisbiljetter, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Norwegian

Kommentarer