Fyren Pater Noster utsedd till världens bästa hotellkoncept

Fyren Pater Noster utanför Marstrand har utsetts till världens bästa hotellkoncept. I konkurrens med lyxhotell från hela världen, vinner den 154 år gamla fyrmästarbostaden guld i prestigefyllda AHEAD Global Awards, läser jag i ett nytt pressmeddelande. 



Sedan de startade sommaren 2020 har hotellet ute på Pater Noster väckt stor uppmärksamhet som i stället för att bara vara ett exklusivt boutiquehotell, är det alltid berättelsen om fyrmästarnas gamla hem som stått i centrum.

– Ett litet fyrmästarhem på den svenska västkusten som utses till världens bästa hotellkoncept i konkurrens med globala miljardinvesteringar – det säger en hel del om den nya synen på vad som egentligen är lyx. Här lever man på öns villkor, fångar sin egen middag och lär sig om platsens dramatiska historia. Detta är ett ställe som förstärker sinnena och bjuder på stora upplevelser. , säger Stylts grundare och kreative ledare Erik Nissen Johansen. 




– Med Pater Nosters hjälp har människor över hela världen fått upp ögonen för den unika svenska västkusten. Nu har vi en destination och ett besöksmål i absolut världsklass som bjuder på ett koncentrat av Bohuslän, säger Fredrik Lindén, VD på Turistrådet Västsverige.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbilder/Stylt



Kommentarer