Idag firas World Snow Day - så kan också du njuta av snön

Idag söndagen den 16 januari är det åter dags att fira världssnödagen – World Snow Day och om du är intresserad så håll utkik i lokalpressen var firandet sker just nära dig.




– Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att ge sig ut för att uppleva allt det roliga som går att göra på snö, oavsett om man vill gå en promenad, åka pulka, längdskidor, testa hopp och rail i en park eller åka i backen, säger Katarina Fahlén, verksamhetsansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet. 

Denna söndag är det alltså åter dags att - för elfte året i rad - fira World Snow Day, både i Sverige och runt om i världen. World Snow Day, den internationella världs-snödagen, det är en satsning där Svenska Skidförbundet som vill att alla får med sig härliga minnen och ett livslångt intresse för olika aktiviteter på snö.

 – Passa på att göra något extra roligt, oavsett om det finns snö eller inte.  Huvudsaken är att vi alla rör på oss. Det är extra viktigt att bygga upp hälsan i dessa tider, konstaterar Katarina Fahlén. 

Här följer några tips från Svenska Skidförbundet på vad du själv kan göra idag:

Testa nya sätt att åka på snö, från pulka till skidor

Lär dig mer om snö

Bygg en snögubbe

Blås såpbubblor i kylan

Måla teckningar i snön med vattenfärg

Gör snöänglar

Ta en promenad i snön


Av Agneta Nisbeth

Foto: Svenska Skidförbundet

Kommentarer