Nu har katalogerna kommit - se lite av utbudet här

 För någon dag sedan fick jag Scandoramas nya katalog och bara veckan innan fickjag den från Rolfs Flyg & Buss. Jag har plockat ut några av de mest spännande resorna från bägge här.




Det finns verkligen mycket att välja på i bägge katalogerna från dessa gruppresebolag, den från Rolfs är betydligt tjockare och har än fler resor både världen runt och här hemma i Europa, medan Scandorama mer satsat på resor inom Europa. Jag kommer vid ett senare tillfälle att gå igenom katalogerna och sajterna lite mer noggrant för att läsa mer om varje resa och återkommer då med ett nytt reportage, här blir det bara lite av en översikt av vad bolagen har att erbjuda. 


Här ovan ser ni en liten del av utbudet från Scandorama med en bild tagen från nätet, här kan man välja på resor som Landstigningsspecial i Normandie i Frankrike, Sorrentohalvön med Capri och Rom eller Baltikum runt, bara för att nämna några av alla resor.

Bägge bolagen har resor med buss med guide som tar er till både platser i Sverige och resten av Europa men bägge har också flygresor ner till en ort där en buss med guide sedan tar vid och man reser runt i grupp. För mig har detta alltid varit ett prefekt sätt att se mig omkring i ett land eller fler, utan att själv behöva ordna allt med hotell, tåg och buss, dessutom får man fast en bra guidning under färden och ett gott sällskap av andra resenärer, perfekt om man reser solo.



Vi börjar med en bild från ett uppslag i Scandorama-katalogen, just här blir det några resor till Nederländerna, en Hollandskryssning med buss och båt samt en bussresa runt i landet, lagom till att tulpanerna blommar.




Sedan har vi Rolfs Flyg & Buss som på detta uppslag erbjuder olika resor till Frankrike, till Champagne, Bordeaux, Loiredalen, Franska Rivieran, Normandie, Lavendel i Provence samt Franska Vinvägar och Franska Höjdpunkter. 




Och här ovan ser ni en bild tagen från nätet som kommer från Rolfs Flyg & Buss som bland annat erbjuder Engelska höjdpunkter som är en rundresa i Cotswolds med besök i Oxford och Bath, en vandringsresa till Zakopane i Karpaterna, en tur till spännande Svalbard, eller en rundar i Skottland med sitt magiska landskap och med besök på destillerier där man kan smak på deras whisky.

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer