TUI - Så väljer du hållbara hotell på semestern

Reseboalgen har arbetat med hållbarhet på olika sätt under en tid nu men har de egentligen lyckats att sprida sitt budskap om hur du väljer din resa och hotell för bästa möjliga hållbarhet?




Många vet redan att man kan välja hållbara alternativ i mataffären men hur är det egentligen när man står i färd med att köpa sig en resa?

-Vi har länge arbetat med hållbarhet och redan på 90-talet hade vi en hållbarhetsavdelning inom TUI-gruppen. Vi ser det som viktigt att vara en del i att driva utvecklingen framåt och förändra branschen. Men resebranschen har misslyckats med att kommunicera sitt hållbarhetsarbete. Säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI. 

En egen analys som TUI gjort på 300 hotell ser ni resultatet av här: Den visar att hotell med hållbarhetscertifieringar överträffar icke-certifierade hotell när det gäller miljöprestanda – uppvisar 10 procent lägre CO2, 24 procent lägre avfallsvolym, 19 procent mindre färskvatten per gästnatt, 23 procent högre användning av grön energi och 9 procent högre sysselsättningsgrad för anställda från destinationen. De levererar också högre kvalitet och kundnöjdhet.  

Adam Györki igen:

- Idag är alla våra egna hotell certifierade och 75 procent av våra kunder reser till miljö och -hållbarhetscerifierade hotell och vårt mål är att öka detta till 80 procent under 2022. Det är viktigt att vi som arrangör arbetar både för att fler hotell ska certifiera sig, samtidigt som det är lika viktigt att vi visar våra kunder vilka hotell som redan gjort det viktiga arbetet och därav lanserar vi nu Care Travel, en märkning som gör det lättare för våra kunder att göra mer hållbara val.

Så här skriverTUI:

"Care Travel är TUIs egna märkning som ska göra det enklare för kunderna att göra hållbara val. När man bokar ett hotell med märkningen Care Travel innebär det att hotellet är miljö-/hållbarhetscerifierat samt att ens hotellvistelse, flyg och transfer till och från hotellet är klimatkompenserat. Förutom detta skänks oavkortat 10 kr per resenär till TUI Care Foundation, en fristående stiftelse som gör skillnad på resmålen genom att främja utbildning för barn och unga, djurskydd samt skydd av natur och miljö".

Av Agneta Nisbeth

Foto: TUI 

Kommentarer