Värmland satsar gemensamt på sina skidorter

Visit Värmland, Valfjället, Ski Sunne, Torsby Skidtunnel & Sportcenter, Hovfjället, Mattila, Branäs och Långberget samverkar nu för att tillsammans göra värmländsk skidåkning och vinteraktiviteter mer populär för barnfamiljer.




— Det är så roligt att alla skidanläggningar är med och deltar i den här vinterkampanjen och att vi tillsammans kan locka besökare till Värmland. Värmland har så många bra möjligheter till skidåkning. Vi tror på att samverka och lyfta varandra för att sticka ut i bruset och nå nya besökare i konkurrensen med andra backar, spår och aktiviteter. Vem vet kanske kommer flera att besöka inte bara en utan flera av våra anläggningar i vinter, det här är ett bra exempel på samverkan och hur man kan stärka varandras varumärken och synas i ett lite större sammanhang, säger Mia Landin vd på Visit Värmland.  




De har också haft tur med vädret, vintern har börjat i de värmländska skidanläggningarna och snökanonerna har gått för högtryck, vilket redan gett gott om snö i både i backar och spår. 

— Det är en fantastisk miljö och natur för skidåkning i Värmland. Hovfjället ligger 542 meter över havet med milsvid utsikt och även om vi har en modern konstsnöanläggning gör det vi har en hög snösäkerhet. Hos oss har vi många återkommande gäster och det är många som lärt sig åka skidor här som barn, som nu kommer med sina barn och barnbarn för att umgås och åka skidor. Vi har stort fokus på att det ska vara en trygg miljö och har även digitaliserat skipass-försäljningen för att det ska vara så smidigt som möjligt att ta sig ut i backar och spår, säger Johan Larson vd på Hovfjället. 




— För att möjliggöra mer skidåkning för våra weekend-gäster har vi utökat våra öppettider ända fram till 18.00 fredagar och lördagar hela säsongen. Det innebär möjlighet för tre dagars skidåkning men bara två övernattningar även för den som reser lite längre. Vi har också en smidig lösning med skipassen så att det som bokat  "skidåkarpaket” hos någon av boendeanläggningarna i närområdet kan åka direkt till backen, innan man checkar in på boendet, och få sitt skipass på plats hos oss. Allt för att underlätta för gästerna så att de ska få mer tid i backen, säger Daniel Randwiir marknadschef på Ski Sunne. 




— Långberget är den nordligaste av de värmländska skidanläggningarna och ett rikitgt paradis för längdskidåkaren. Vi är ett av två Vasaloppscenter i Värmland och har bra träningsmöjligheter inför Vasaloppet som i år firar 100-årsjubileum. För den som vill teknikträna finns skidläger och instruktioner för olika nivåer och för familjer med barn har vi flera olika aktiviteter som passar på vintern. Vädret har varit gynnsamt med natursnö och snökanonerna har gått för fullt så vi är redan igång. Vi har faktiskt fler för-julsbesökare i år än tidigare år. Spåren är öppna och det är fina förhållanden, säger Annika Jon

Av Agneta Nisbeth

Foto: Visit Värmland 

Kommentarer