Bjertorp slott har drop in-vigsel på Alla hjärtans dag

Vill du gifta dig på Alla hjärtans dag, helst då på ett slott? Här får ett tips, Bjertorp slott i Vara kommun bjuder in till drop in-vigsel på alla hjärtans dag den 14 februari - för nionde året i rad. 



Precis som förra året är gästernas trygghet och säkerhet i fokus och även detta år kan man gifta sig på slottet, som en drop in. 

- Slottet är en viktig plats för många när det kommer till kärlek, vigsel och bröllopsfester. I dessa tider är säkerheten vårt viktigaste fokus men vi behöver också kärlek. Vi genomför vår traditionella drop in-vigsel med anpassade åtgärder för att säkerställa ett tryggt kärleksfirande, säger Victoria Johansson, slottsdirektör, Bjertorp slott. 



Man skriver i ett nytt pressmeddelande att själva tanken med drop in-vigslar på Bjertorp slott är att det ska vara enkelt och fint, för de vill att alla ska ha möjligheten att viga sig på ett slott. Utan allt krångel. Det enda paren behöver tänka på efter att de har bokat är att ta med sig hindersprövning, vigselintyg och ID. Borgerlig vigselförrättare, präst och vittnen finns på plats.

För första gången kommer nu också brudparet kunna välja vigsel efter önskemål - med antingen vigselförrättare eller en präst - de finns på plats mellan kl. 10-18. Och det enda man behöver göra att att medta en hindersprövning, vigselintyg och ID-handling. Man ansöker om hindersprövning på skatteverket.se, det tar minst 14 dagar innan det landar i brevlådan.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild

Kommentarer