Efter nya beskedet - en reseboom hos Ving

Nu vill vi ut och resa igen, efter de nya beskeden att restriktionerna slopas i Sverige inom kort. Hos Ving har detta redan resulterat i en boom av nya resebeställningar.




För trots fortsatt höga smittotal tycks ändå optimismen om att pandemin nu går in i en ny fas växa sig allt starkare. Det märks inte minst på svenskarnas reslust som de senaste veckorna tagit fart ordentligt. De väntas också  öka ytterligare efter det senaste beskedet från regeringen om hävda restriktioner från den 9 februari och hos Ving har försäljningen av både resor till innevarande vinter, till sommaren och även till nästa vinter ökat med 113 procent de senaste två veckorna- Detta jämfört med för bara en månad sedan och under förra veckan ökade antalet nya bokningar inför sommaren med nära 300 procent jämfört med samma tid i fjol. 

Vin säger i ett nytt pressmeddelande att i närtid är drygt 9 av 10 sportlovsresor sålda, där flera avgångar är helt fullbokade från de stora flygplatserna. Från Göteborg, som har sportlov vecka 7, är 97 procent av resorna bokade och där finns nu bara ströplatser kvar.  


- Det är tydligt att de senaste veckornas rapportering om mildare symtom vid Covid och färre inläggningar på sjukhus har skapat ett stort resesug och lite av en ketchupeffekt i bokningarna. Och efter morgonens besked om hävda restriktioner och att vi nu går in i en mer normal vardag väntar vi oss att det tar fart ytterligare. Ljuset i tunneln börjar skönjas och det spiller onekligen över i ett uppdämt resebehov bland svenskarna. Vi går mot en riktig reseboom. Under de första dagarna den här veckan har vi sålt fler vinterresor, främst i närtid, jämfört med motsvarande period för tre år sedan innan pandemin. Likaså är bokningsläget för högsommaren i nivå med ett normalt år. Svenskarna törstar verkligen efter att få skapa nya semesterminnen, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.  

Sett till Vings sommarsäsong som drar igång om någon månad ska både andelen och antalet inbokade resenärer vara betydligt högre jämfört mot förra året vid samma tidpunkt. Flest antal inbokade resenärer under sommarmånaderna har Ving i maj och juni och av destinationerna är det Mallorca som är allra populärast följt av Rhodos och Cypern för sommarbokningarna.

Topp 5: Sommardestinationer med flest antal inbokade resenärer  

1 Mallorca 

2 Rhodos 

3 Cypern 

4 Kreta 

5 Gran Canaria


Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving

Kommentarer