Hälsningar från ett kallt och snöigt Knivsta

Kanske blir det två gånger i veckan jag besöker Knivsta och jag tar nu helst bussen eftersom det har varit ganska dåligt väglag den senaste tiden, det är svårt att bara gå på vägen. Här kommer i alla fall några bilder från mina besök i kommunens centralort från veckan som gått.



Efter stormen och de senaste dagarnas snöfall är det lite svårt att ta sig fram här ute på landet, det gäller även inne i centrala Knivsta. På bilden ovanför ser ni stationen och det gamla Stationshuset som nu är ett mycket populärt ställe för att ta sig en öl eller två på helgerna och äta något gott från en foodtruck. Ingången är på baksidan av det gamla huset, här ser ni det framifrån. 




Nästa foto är taget från Forsbyvägen och upp mot Thunmansskolan. Som ni ser är det inte mycket folk ute denna morgon, men jag vandrade runt lite med min mobil och fotograferade medan jag väntade på bussen hem. Det ser kanske inte så kul ut men vilken gata gör det en iskall morgon med snö och halka på gatorna. Den här vägen vandrade jag ofta som tonåring då jag gick till och från skolan och även om en del hus är nya sedan dess är det också mycket som ser sig likt ut, hela den högra raden av hus fanns då.



Så har vi en bild till från det riktigt nya Knivsta, vårt enda höghus som inhyser både en krog, Brödernas där man kan äta hamburgare och annat, ett apotek Kronan och så mitt gym STC. Runt hörnet på huset finns också en nagelsalong och en thaikrog. Många avskyr detta nya centrum men jag är inte alls lika kritisk, det har ju fått än fler människor att flytta hit och vi har även fått ett större utbud av både krogar och affärer.




Det här är höghuset igen, så man ser det hela kåken på bilden med thaikrogen. Precis mitt emot detta huskomplex ligger tågstationen och busstorget där jag tar min buss hemåt igen efter en tur till de lokala affärerna och krogarna. Jag gillar faktiskt mitt Knivsta, även om många tycker att det förfulats rejält med alla nybyggen. Alla byggnader kanske inte är så fina men det är ju ändå människorna som bor här som gör samhället det en fin plats att bo på...

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer