Ny direktlinje från Arlanda till Toronto - samt till Oslo

SAS startar en ny direktlinje till Toronto från Stockholm i juni 2022. Rutten kommer att trafikeras fyra avgångar per vecka från Stockholm. Och det norska flygbolaget Flyr kommer flyga direkt till Oslo.



Till sommaren kommer man att kunna flyga direkt mellan Sverige och Kanada. SAS expanderar på Stockholm Arlanda Airport och startar en linje till Kanadas största stad Toronto. Den nya direktlinjen kommer att trafikeras med fyra avgångar per vecka, får vi veta via ett nytt pressmeddelande. Majoriteten av resenärerna på den nya linjen ska enligt pressmeddelandet vara resor i fritidssyfte, där hälften besöker släkt och vänner medan övriga reser i affärssyfte. Närmare hälften av resenärerna är svenskar och resten primärt Kanadensare. 

- SAS nya linje till Toronto är efterlängtad. Linjen förbättrar tillgängligheten till Nordamerika och är ett viktigt tillskott till Arlandas befintliga linjeutbud och ett tydligt tecken på Stockholms starka position. Nordamerika är en av Sveriges största handelspartners och det finns ett stort utbyte med Kanada. Detta är goda nyheter för både näringsliv och besöksnäring, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia. 

Med start i juni trafikerar SAS sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Toronto Pearson International Airport (YYZ) fyra gånger per vecka med det helt nya flygplanet Airbus 321LR. Stockholm-Toronto kommer att trafikeras på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar och Toronto-Stockholm på tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar. 



Sedan har vi det nystartade norska lågprisbolaget Flyr som nu lanserar en ny direktlinje till Oslo från Stockholm. Från början av april kommer rutten att trafikeras initialt fyra avgångar per vecka från Arlanda. 

Med start den 7 april trafikerar Flyr Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Oslo Airport (OSL) fyra gånger per vecka, med intentionen att utöka till sju veckovisa avgångar under sommarsäsongen. De kommer att flyga med en Boeing 737–8. 

- Det är goda nyheter att Flyr satsar på den svenska marknaden och nu öppnar en linje från Oslo till Stockholm. Oslo är en viktig marknad både för affärsresenärer och turismen. Det finns ett stort handelsutbyte mellan länderna och Norge är en av de största marknaderna sett till inkommande turister till Stockholmsregionen. När nu restriktionerna lättar och efterfrågan ökar kraftigt så bäddar det för ett ökat resande mellan Sverige och Norge och det ökade linjeutbudet blir ett positivt tillskott, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Swedavia

Kommentarer