Nya direktflyg till solen från Göteborg och Arlanda

Snart kan ni flyga direkt till den franska ön Korsika från Göteborg Landvetter Airport. I början av juni lanserar bolaget Air Corsica en ny direktlinje dit och det kommer fler nyheter som ni kan läsa om här.




Redan i början av 2020 annonserade Air Corsica en ny förbindelse mellan Göteborg och Bastia men på grund av pandemin flyttades trafikstarten fram. Men nu är det åter dags för Korsikas största flygbolag att lansera direkttrafik till medelhavets fjärde största ö under elva veckor i sommar. Direktlinjen mellan Göteborg Landvetter Airport (GOT) - Bastia Airport (BIA) på den nordöstra delen av ön, kommer att trafikeras en gång i veckan på lördagar mellan den 11 juni och 20 augusti, sträckan kommer att flygas med en Airbus A320neo och har en flygtid på cirka 2,5 timmar. Majoriteten av sätena är chartrade av svenska researrangören Langley. 

Korsika har genom åren blivit ett alltmer populärt turistmål från Sverige, jag har själv upplevt öns charm och rekommenderar verkligen ett besök. Det är inte bara Napoleon Bonapartes födelseplats som lockar utan också den storslagna naturen, härliga stränderna och den franska maten. 



Lufthansagruppens lågprisbolag Eurowings utökar med ytterligare två direktlinjer från den nya basen på Stockholm Arlanda till den grekiska ön Mykonos och Larnaca på Cypern. Med start den 1 maj 2022 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Larnaca International Airport (LCA) på Cypern två gånger i veckan på onsdagar och söndagar. Med start den 21 maj 2022 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Mykonos International Airport (JMK) med en veckovis avgång på lördagar. 



Så över till Norwegian som startar tre nya Europalinjer från Stockholm Arlanda Airport. Flygbolaget möter den stora efterfrågan på solresor genom att addera trafik till Antalya, Thessaloniki och Mykonos. Med de nya förbindelserna kommer Norwegian att i sommar erbjuda 57 direktlinjer från den återöppnade basen på Arlanda.

Lagom till midsommar lanserar Norwegian direktlinjer till Grekland och Turkiet, populära turistdestinationer dit många även reser för att besöka släkt och vänner. 

- Det är naturligtvis riktigt goda nyheter att Norwegian, som är en av våra största kunder, satsar vidare i Sverige och fortsätter att utöka linjeutbudet och tillgängligheten från Stockholm Arlanda i takt med att reslust och efterfrågan ökar igen, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Mellan 10 juni – 13 augusti 2022 trafikerar Norwegian sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Mykonos International Airport (JMK) med två avgångar per vecka på tisdagar och fredagar. Mellan den 13 juni-12 augusti 2022 trafikerar Norwegian sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Antalya Airport (AYT) med två avgångar per vecka på måndagar och torsdagar. Mellan den 16 juni-12 augusti 2022 trafikerar Norwegian sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Thessaloniki Airport Makedonia (SKG) en avgång i veckan på torsdagar. 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Swedavia

Kommentarer