Rekordintresse att besöka den svenska fjällvärlden

Intresset för en aktiv semester nu i vintertid är större än någonsin och de utländska gästerna är åter tillbaka på SkiStars destinationer. Det finns ett rekordstort intresse av att besöka den svenska fjällvärlden.




Med lättnader i coronarestriktionerna, utökade öppettider och fina förhållanden bjuds det på varierande skidåkning och spännande aktiviteter för stora och små.

Intresset att resa till fjällen i Sverige och Norge under sportlovsveckorna vecka 7-10 är rekordhögt och är högsäsong för alla svenska, danska och norska skidentusiaster. Även vecka 10-12 är populära veckor för utländska gäster i den skandinaviska fjällvärlden berättar SkiStar i ett nytt pressmeddelande. 

- Att så många önskar att besöka oss är fantastiskt. Vintersäsongen hittills har gått bättre än någonsin och intresset är stort hos våra inhemska såväl som utländska gäster som äntligen kan besöka oss igen. I Trysil och Hemsedal är det glädjande att antalet danska och svenska gäster ligger på samma nivåer som innan pandemin; i Sverige är antalet bokningar totalt sett till och med ännu högre, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar AB.  - Dessutom har vi under jul- och nyårsveckorna haft hela sju procent nya gäster och så mycket som 18 procent som återvänt då de inte har besökt oss på flera år, fortsätter Sjöstrand. 

Från och med mitten av februari har alla SkiStars anläggningar utökat sina öppettider, så möjligheten finns att nyttja både morgon- och kvällsskidåkning - i princip alla SkiStar Fun Parks och Snow Parks är också öppna. 

- Inget kan väl slå att starta dagen med skidåkning i soluppgången och sedan njuta av en god frukost på ett av serveringsställena i backen? För den mest uthållige skidåkaren är det faktiskt möjligt att under sportloven åka skidor från klockan 7 på morgonen till klockan 20 på kvällen. Variationsmöjligheterna är stora, oavsett nivå, med flera aktiviteter och skidglädje för hela familjen som t ex SkiStar Fun Rides och Snow parks, säger Niclas Sjögren Berg, operationell direktör på SkiStar AB.  - Och ett sista tips: Köp eller ladda på ditt SkiPass i SkiStar-appen eller på skistar.com i förväg, som är det billigaste och smidigaste alternativet, dessutom utan kö, avslutar Niclas.

Av Agneta Nisbeth

Foto: SkiStar

Kommentarer