Rusning efter resor hos Airtours

Kanske är det inte så konstigt att vi nu längtar iväg efter pandemin, nu bokar vi resor som aldrig förr och nytt försäljningsrekord hos Airtours.




Efter regeringens besked att lyfta alla restriktioner var det många som bestämde sig för boka in sin sommarresa. Bildsköna Zakynthos i Grekland som ni ser på bilden ovan är ett av många populära resmål i sommar.

- Bästa försäljningsdagen sedan pandemin startade, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours. Igår sålde Airtours 600 resor, vilket ska jämföras med de cirka 30 om dagen man hade i december. 

- Vi har sett liknande mönster i till exempel Danmark, när myndigheterna har lyft restriktionerna har det uppdämda behovet för att resa lett till kraftigt ökad efterfrågan på resor, säger Stefan Chatzopoulos. 

- Efter två års pandemi har flygkapaciteten på marknaden minskat kraftigt och den kommer inte hinna studsa tillbaka för att möta den uppdämda efterfrågan som kommer finnas till sommaren. Det kommer leda till högre priser framöver, säger Stefan Chatzopoulos. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Airtours 

Kommentarer