Sportresor för dig som reser på egen hand

 Som jag har skrivit om tidigare här är sportresor ett bra sätt att komma i form på semestern, vare sig du reser ensam, med familjen eller bästa vännerna. Nu lanserar Apollo sportresor för dig som är solo.




Det är allt fler som nu väljer att resa på egen hand och många av dem vill vara aktiva på semestern med både träning och upplevelser. Därför satsar nu Apollo på träningsresor för den som vill resa själv i konceptet Apollo Sports Solo.

- Sverige är ett av världens mest singeltäta länder, och ungefär var tionde resa görs på egen hand. När allt fler av både de som reser själva eller flera tillsammans vill ha en aktiv semester och träna och uppleva saker lanserar vi nu Apollo Sports Solo.  2019 lanserade Apollo konceptet Apollo Solo för den som vill resa själv. Det går ut på att under ett antal speciellt utvalda veckor profileras flera av våra träningshotell om för att passa målgruppen med speciella program och även pris, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo.  




Det visar sig att de flesta soloresenärerna har valt resor just till träningshotell, som Apollos Playitas där även jag tillbringat en vecka för några år sedan, då på Fuerteventura. Men så har också intresset för träningsresor ökat markant de senaste åren, att boka en aktiv semester och träna på resan är en het trend just nu.   

- Målet med våra soloresor är att det ska vara enklare för den som vill resa på egen hand, många drar sig för att resa själva men just på träningsresor kan det vara en fördel. Just när du delar intresse för samma träningsform blir det ofta en väldigt lyckad resa. Att resa själv är inte samma sak som att resa ensam!  På soloresorna är programmen annorlunda med fler möjligheter till sociala aktiviteter – både före, under och efter träningen. Förutom att öka pulsen med yoga, gruppträningar, surfkurser, SUP eller padel finns det också chans till gemensamma middagar, utflykter med picknick i solnedgången och andra sociala evenemang, säger Sandra Miller Kinge.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Apollo

Kommentarer