Tyska fester att besöka till våren

 För den som inte vill resa så långt bort men ändå vill uppleva något nytt och spännande kanske en tur över till Tyskland kan vara något?




Här följer nu några fina tips från den tyska turistbyrån, för den som är sugen på karnevalsstämning. Redan nu i slutet på februari (24/2-2/3) inleds Karnevalen i Köln som anses vara en riktig glädjespridare och firas med en stor folkfest på gatorna i staden. Mottot för 2022 är "Alles hät sing Zick" = ”Allting har sin tid”. 

Karnevalen i Köln drar igång den 24 februari och det här är verkligen glädjens tid  och under festivalen ordnas flera olika event som ni kan läsa mer om via länken nedan.

Här kan ni läsa mer om Karnevalen i Köln››



Lite längre fram i vår, i april är det dags för olika Påskmarknader över hela landet (14/4–18/4). Bremens firande kallas för ”Osterwiese”. Nordtyska Greifswald kallar sin marknad för Oster- und Blumenmarkt. Den bjuder på en underbar stämning 16 april. 

I april inleds också något för den som älskar got mat, nämligen den tyska sparrissäsongen. Det finns flera "Sparrisleder" som länkar ihop olika sparrisorter – både intressant och läckert! 

Vad gäller då för att resa in i landet? Fullständig vaccinering, intyg eller tillfrisknande gäller även om det endast är en transitresa.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Tyska turistbyrån

Kommentarer