9 av 10 charterresor redan bokade hos Ving inför påsklovet

Det verkar vara för än på väldigt länge som planerar inför ett påsklov i solen utomlands. Hos Ving är det få charterresor kvar inför det stundande lovet.


Enligt Ving som kommer i år runt 4 000 svenskar att resa iväg med bolaget till varmare breddgrader under påsklovet och med knappa månaden kvar är drygt 9 av 10 (94%) charterresor redan bokade. För att möta den höga efterfrågan har Ving satt in extraflyg med det egna flygbolaget Sunclass Airlines till Mallorca, både från Stockholm och Köpenhamn.

- Skolloven är de veckor på året då resorna till varmare breddgrader bokas upp snabbast. Årets påsklov är inget undantag och andelen sålda påskresor är nu i linje med ett normalt år. Så det märks tydligt att reslusten är stor efter två års pandemi. Vi kan även se en återhämtning de senaste veckorna efter den inbromsning vi hade då Ukraina-kriget bröt ut. Nu finns bara ströplatser kvar på våra charterflyg i påsk och då har vi ändå satt in två extraflyg. Många lockas även av en storstadssemester till påsk, där framför allt Rom och Dubai sticker ut, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.  

Flera av Vings avgångar är i stort sett fullbokade och till Mallorca har extraflyg satts in från Stockholm och Köpenhamn precis innan skärtorsdagen. Störst chans har man enligt bolaget att komma iväg till de spanska resmålen; Mallorca, Teneriffa och Gran Canaria och det är också dit allra flest svenskar reser i påsk, men även Cypern är populärt.

- Över hälften av de som reser med oss i påsk väljer att bo på något av våra vuxen- och familjehotell och det är framför allt de välbekanta och klassiska destinationerna som bokar bäst. Vi kan också se att det är många som väljer att boka till vår av- och ombokningsförsäkring som ett utökat skydd. Det är en extra trygghet som vi vet att många uppskattar och tycker är viktigt, i synnerhet i osäkra tider, fortsätter Claes Pellvik.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving 

Kommentarer