Bränsletillägg på kryssningar efter stigande kostnader

Det blir nu dyrare att åka på kryssning.  Från och med den 10 mars 2022 inför Viking Line en tilläggsavgift för bränsle på samtliga kryssningar och reguljära resor. 



Det nya bränsletillägget på Viking Line gäller nya bokningar på resor som genomförs under perioden 10 mars–31 augusti 2022, läser vi i ett nytt pressmeddelande från rederiet. Undantag från tillägget är reguljära resor med flyktingar från Ukraina, deras ledsagare samt hjälpsändningar till och från Ukraina som redan idag reser utan kostnad med Viking Lines fartyg.  

– Priset på bränsle har i och med kriget i Ukraina skjutit i höjden och många branscher drabbas hårt, så även sjöfarten. Vi är tvungna att ta till denna exceptionella åtgärd eftersom bränslepriset på kort tid stigit avsevärt och betydligt mer än väntat. Utan lättnad i sikte och då bolagets ekonomi till följd av den långa pandemin redan är ansträngd kan vi i det här läget inte ta fler extra kostnader vid sidan av övriga oförutsedda tilläggskostnader, säger Viking Lines försäljningsdirektör Kenneth Gustavsson.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Viking Line

Kommentarer