Drömmen om en resa

Just nu känns det kanske inte så där vidare kul att bege sig ut på en resa igen, efter pandemin såg jag verkligen fram emot att åka iväg ut i världen igen. Men nu...


Med ett rasande krig här i Europa känns det nästan futtigt att ens diskutera om trevliga semesterresor till någon solig plats utomlands. Jag drömmer fortfarande om att se en värld fri från både pandemi och storskaligt krig, men det ser mest ut som min dröm blott är en utopi. Jag hade hoppats på att kunna sitta vid ett bord vid stranden, som det här på bilden från Kamala Beach i Phuket i Thailand, och titta ut på havet medan jag åt en god bit mat. Men så kommer det nog inte att bli än på ett tag. Tyvärr.




Först kom pandemin med sina smitta och nya restriktioner som också gjorde det mycket krångligare att resa än tidigare. Nu måste man ha med sig ett greenpass på att du var vaccinerad (som jag är tre gånger) och skicka in sina uppgifter digitalt till landet/länderna - av typ inreseformulär - i fråga. Och ibland även ta ett test något dygn innan för att ens komma in i landet. Bara det gjorde mig stressad av att bege mig ut och nu kommer detta, ett fruktansvärt krig som drabbar helt oskyldiga människor i Ukraina. För vem vet vad Ryssland tänker hitta på nu - kanske startar de ännu fler invasioner som kommer att döda än mer oskyldiga? Jag litar inte ett ord på vad den ryske ledaren än lovar och säger, jag stöttar helt folket i Ukraina i sin kamp mot inkräktarna. Risk finns också för att det kommer fler cyberattacker och annat som drabbar oss på andra sätt än ett regelrätt krig, dessutom kommer priserna att stiga på det mesta.




Det jag funderar på att göra nu i sommar är faktiskt att resa mer inom landet, ska inom kort resa neråt i Sverige under en weekend, mer om detta kommer givetvis senare här på sajten. Dessutom planerar jag göra en rundresa i norra Sverige med någon gruppresearrangör. 

Till Thailand som jag älskar blir det dock ingen resa i år, kanske blir det ändå en lite tripp över till Italien fram emot hösten eller om det lugnar ner sig i Europa kanske det blir en chartervecka i Grekland som nu tagit bort kravet på inreseformulär. Om inte det tredje världskriget redan startat, suck.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer