Fler härliga vårtecken i min trädgård

 Nu har också både flyger och bin dykt upp i min trädgård. Så även en hel massa fjärilar. Så underbart att äntligen känna av vårvärmen lite.




Det må vara väldigt dystra tider när det gäller världen just nu, men det fruktansvärda kriget i Ukraina som orsakar så mycket lidande och förödelse. Kan inte ens föreställa mig allt det hemska som pågår där just nu och hur alla som flytt kriget nu mår. Men om man ska titta på något som är i alla fall lite trevligare kan man säga att solen nu skiner på mina växter i trädgården och att även bina och fjärilarna nu kommit ut igen.



Det är inte längre minusgrader varje natt och det gör att isen nu nästan är helt borta från trädgården, den finns bara kvar på vissa ställen i norrläge. Men nu ser jag att det nästa vecka ska bli rejält kallt igen med ner till 9 minusgrader om natten! Det låter ju inte så bra för mina blommor som redan börjat komma fram, som dessa på bilden nedan.




Jag hoppas så innerligt att det hela slutar bra i Ukraina men jag vet inte om jag ens vågar hoppas, med den galna fienden ni har emot er. Men jag önskar och hoppas att allt slutar så bra som det nu kan, med alla städer som redan ligger i ruiner.



Just nu känns det bara konstigt att drömma och planera för en resa, men jag måste hålla modet uppe och tänker ändå försöka resa iväg till sommaren. Om några dagar får ni i alla fall läsa mer om min bussresa till Ullared som jag gjorde för en dryg vecka sedan. 

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer