Nu tar allt fler bort munskyddskraven ombord på flyget

Det är numera inte längre obligatoriskt att bära munskydd ombord på charterflyg med TUI. Samma sak gäller också på Vings eget flygbolag Sunclass Airlines.



Ändringen hos TUI trädde i kraft den 11 mars för bokade resor med flygbolaget TUIfly samt partnerflygbolaget Jet Time. TUI fortsätter ändå att följa EASA:s riktlinjer och rekommenderar därför fortfarande sina kunder att bära munskydd ombord på flyget.

- För varje dag som går närmar vi oss en normalisering av vardagen. Vi har levt utan restriktioner i Sverige sedan ett tag och känner därför att tiden är mogen för att ta bort kravet på munskydd på våra flygningar. Vi vet att detta också är något många av våra kunder kommer att uppskatta. Känner man sig däremot tryggare med munskydd kan man fortsatt bära det, säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI. 



Vings eget flygbolag Sunclass Airlines har också beslutat att ta bort kravet på munskydd ombord på bolagets svenska, norska och danska charterflygningar - det var redan från och med i den 1 mars. 

- Den senaste tiden har vi märkt att allt fler efterfrågat ett slopande av munskydden ombord och då restriktionerna nu har tagits bort på hemmaplan vill vi att det även ska avspegla sig på våra flygningar. Alla som önskar bära munskydd är naturligtvis välkomna att göra det, men det känns väldigt bra att vi äntligen kan slopa det som ett krav. Våra gäster gläder sig nog lika mycket som oss åt att äntligen slippa munskyddet under flygresan, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Av Agneta Nisbeth

Foto: TUI 

Kommentarer