Halland lockar oss med resa till sitt eget "lilla Italien"

I Visit Hallands nya kampanj visar man på likheterna mellan Halland och Italien för att påminna oss om att den italienska känslan finns närmare än vad vi tror. Och för att resa hit behöver man inget pass...


Visit Halland vill hjälpa den som haft problem med att förnya passet och det är något som man nu försöker  utnyttja genom att hijacka sökord på Google som är relaterade till just att "boka en passtid". Så den som söker på google efter en ny passtid möter an annons från Visit Halland och tips på hur man där kan få smaken av Italien. Det kampanjen vill lyfta fram är likheterna mellan Halland och Italien, som pizzeriorna, stränderna och vingården och att den italienska känslan finns närmare än vad vi tror. 



- Halland har mycket att erbjuda som för tankarna till Italien. Vi har sedan tidigare gjort oss kända för pizzeriorna Prostens Pizza och Lilla Napoli. Nu öppnar även Knystaria som serverar siciliansk-inspirerad pizza. Därför vill vi uppmana fler att skippa passet och i stället komma till Halland för att smaka på Italien, säger Jimmy Sandberg, kommunikationsansvarig på Visit Halland.  



- Vi gör det självklart med glimten i ögat, samtidigt som vi hoppas att fler ska få upp ögonen för Hallands fina semesterutbud. Kanske får vi faktiskt någon att känna att ett uteblivit pass inte är hela världen. 

Visit Halland har också tagit fram en karta med tips som ger den rätta känslan. Där blandas besök på vingård och Tjolöholms Slott med hemmagjord gelato och pizzerior som inspirerats av olika italienska regioner men toppar med det bästa från Halland.  


- På samma sätt som italienska små butiker, restauranger och handlare är stolta och värnar om bra lokala råvaror så har våra aktörer i Halland samma stolthet. Det är viktigt med närodlat och hög kvalité. Så man kan säga att den italienska känslan inte bara handlar om utbudet utan även om en mentalitet av att värna om det småskaliga och lokala.


Och här har ni den nya kartan över Italien, nej förlåt över Halland, och med allt vad de har att erbjuda som påminner om just det italienska.

Text Agneta Nisbeth

Foto: Visit Halland

Kommentarer