Hemavans största satsning hittills

Hemavans största satsning hittills - det nya fjällområdet Syterskalet - är just nu på väg att förverkligas till väster om nuvarande skidområde, i riktning mot Norge.



Detta är Hemavans största satsning hittills, det nya fjällområdet Syterskalet. Här kan man testa på fjällskidåkning, bo bra med 3000 nya sängplatser. Här finns också vandrings – och cykelleder, aktivitetsytor och ett levande centrum med restauranger, butiker och skridskobana - allt detta kommer att ta plats i det nya Syterskalet. Med sin karaktäristiska björkskog och storslagna kalfjäll är det tänkt att Syterskalet ska attrahera fjällbesökare till Hemavans unika fjällvärld året runt.

- Skidåkningen står såklart i fokus men för oss är Syterskalet större än bara ett skidområde. I centrum för utvecklingen av Syterskalet står att på ett hållbart sätt tillgängliggöra fjället för alla typer av besökare och invånare vilket betyder leder för längdåkning, fjällvandring och cykel, lättillgänglig utkiksplats, vindskydd, rast- och grillplatser mm. Vi vill helt enkelt att man oavsett årstid ska trivas att bo och vistas i Syterskalet. 

Christian Björklöf är Styrelseordförande för både Hemavan Alpint AB och Hemavan Västbyn Utveckling AB och säger så här om den historiska satsningen som nu presenteras: 

- Jag är mycket nöjd och stolt över att vi har kommit så här långt med Hemavans utveckling. Den 13 april 2022 är en historisk dag då vi äntligen kan lansera vår största satsning hittills i Hemavan. 



Det nya fjällområdet kommer att växa fram på en av fjällvärldens mer storslagna platser och det är härifrån området har fått sitt namn. 

- Vi har valt att döpa det nya området efter några av de spektakulära landmärken som Kungsledens vandrare träffar på efter starten från Hemavan. Skidområdet kommer följa Syterbäckens sträckning uppför fjället och blir på så sätt porten in till Sytermassivet med Västerbottens högsta topp Norra Sytertoppen (1768 möh) som kronan på verket. Detta säger Pontus Lindh, Marknadschef på Hemavan Alpint AB.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Hemavan Alpint

Kommentarer