Linköping får ny guidad båttur till sommaren

Redan nästa månad, den 21 maj går premiärturen för Skeppa Rederis satsning på en ny båtlinje mellan Linköping city och Bergs slussar men även även premiär för en helt ny upplevelse i Linköping - en guidad båttur i Kinda kanal mellan Nykvarns och Tannefors slussar. 


Den nya turen på Kinda kanal med träbåten Stockholm inkluderar guidning och beräknas ta ungefär en timme berättar Visit Linköping i ett nytt pressmeddelande. 

- Vi ser en potential att erbjuda kortare turer med spännande innehåll för såväl turister som Linköpingsbor som vill uppleva staden på ett lite annorlunda sätt. Dessutom blir turerna perfekta att kombinera med alla andra upplevelser som erbjuds av aktörer i anslutning till Kinda kanal och Linköping city, säger Dan Hedegren, VD på Skeppa Rederi.  

Passagerarbåten Stockholm har 60 sittplatser ombord och är tillgänglighetsanpassad. Passagerare kommer att kunna fika ombord eller ta med sig egen matsäck. En guidad tur kostar 180 kronor. Barn 6-15 år reser för halva priset och barn 0-5 år reser gratis.

Av Agneta Nisbeth 

Foto: Pressbild/Visit Linköping/bilden är ett montage

Kommentarer