Många vill resa utomlands under påsklovet

Det är många svenskar som väljer att resa under påsklovet. Resebolaget TUI rapporterar att deras bokningsläge är 700 procent högre jämfört med påsken föregående år. Man har till och med tvingats sätta in extraflyg för att möta den stora efterfrågan på resor.  



Efter två år med begränsad rörelsefrihet under pandemin så ser det ut som många svenskar verkligen längtar efter att få resa igen. Hos researrangören TUI är påsklovet i princip är fullbokat redan. Man rapporterar en ökning av antalet bokade resor med 700 procent jämfört med påsklovet 2021, vilket i princip är samma nivåer som innan pandemin. Flera länder inom EU och EES har på senare tid upphävt inreseförbuden till sina respektive länder samt olika typer av restriktioner vilket nu även Sverige följt och detta ger säkert ännu fler möjligheten och viljan att resa utomlands igen. Detta syns även inför  sommaren, där man hos TUI se en ökning på 30 procent förra veckan jämfört med veckan innan.  

- Vi är glada att så många svenskar får möjlighet att komma iväg till solen under påsklovet. Den ökande efterfrågan på resor redan till våren visar oss att det även kommer resas en hel den kommande sommaren. Säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI. 

Var vill vi då resa? Kanarieöarna är bland de resmål som toppar listan inför för just påsklovet men även Kap Verde, Mexiko och Thailand. En stor skillnad gentemot innan pandemin är att stora grupper nu reser tillsammans, som ökat med 65 procent.  

- En stor trend vi märker sedan pandemin är att man nu vill uppleva saker tillsammans. Stora grupper som reser tillsammans har ökat med 65 procent. Många har ju begränsats från att träffa sina nära och kära under pandemin och nu vill man ta igen detta genom kvalitetstid där man umgås och upplever saker tillsammans, fortsätter Adam Györki. 

Topplista för påsklovet   

1. Gran Canaria  2. Cypern  3. Kap Verde  4. Teneriffa  5. Mexiko   

Topplista för sommaren 

1. Kreta  2. Cypern  3. Mallorca  4. Rhodos  5. Turkiet

Av Agneta Nisbeth

Foto: TUI 

Kommentarer