Njut av påsken med detta läckra och enkla sparrisrecept

Företaget Zeta bjuder på ett lätt och läckert sparrisrecept som passar perfekt till påsken. Här får ni veta hur man gör.


Sparrisens fyllighet och beska passar bra tillsammans med hasselnötter och Prosciutto Crudo, en perfekt buffé- eller förrätt. Den vita sparrisen som, i motsats till den gröna, växt färdigt under jord är lite grövre i texturen men också mer smakrik än den mer vanliga gröna. 


Det här behöver du:

800 g vit sparris 

1 dl hasselnötter 

100 g Prosciutto Crudo 

salt och svartpeppar kryddgrönt t ex oregano


Så här gör du:

Skär bort den nedre träiga delen på sparrisen. Skala den från knoppen och nedåt.  

Koka upp en kastrull med saltat vatten, lägg i sparrisen och koka den till den börjar mjukna. Det är viktigt att den fortfarande är spänstig. Koktiden varierar men det brukar ta 4-6 minuter, känn genom att sticka i den med en liten kniv. 

Ta upp sparrisen och lägg på en tallrik.   

Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en het stekpanna med lite olivolja så de får lite färg och börjar dofta gott.   

Hetta upp sparrisen genom att rulla i stekpanna på medelvärme i lite olivolja, salta och peppra. Lägg upp på ett fat, lägg prosciutton runt, strö över hasselnötterna. 

Avsluta med att ringla lite god olivolja över och garnera med lite kryddgrönt.



Vill också passa på att önska en Glad Påsk!


Recept och foto: Zeta

Kommentarer