Spännande spelfestival i Lund till sensommaren

Lyssna upp nu alla spel- och mysterieälskare. Den 26–27 augusti flyttar Lund hundra år tillbaka i tiden med en ny spelfestival där man vill skapa en spännande känsla av 1920-tal. 



Tillsammans med Eloso Förlag anordnar Visit Lund den första spelfestivalen av sitt slag där en svunnen tid står i centrum, temat för festivalen är Lund 1922. AF-borgen blir festivalens hjärta, där det väntar ett späckat program. Arrangörerna har tänkt sig skapa en känsla av 1920-talet och bjuda in alla som vill vara med att återskapa dåtidens Lund. 

Så här skriver Visit Lund i ett pressmeddelande:

"Eloso Förlag ger ut rollspelet Call of Cthulhu baserat på skräckförfattaren H.P. Lovecrafts verk från tidigt 1900-tal. Med inspiration därifrån kommer festivalen inte bara att bygga på verklig historia, utan också på typisk Lovecraft-fiktion med skräck, mysterier, uråldriga skrifter och märkliga kulter som självklara ingredienser". 

– Spelkultur kan gestalta det historiska genom att du kan kliva rakt in i och delta i historien. Och när man kryddar med mystiken från Lovecrafts berättelser i Lundamiljö kan man både njuta av det verkliga och det fiktiva 20-talets Lund, säger Björn Flintberg, förlagschef på Eloso Förlag. 

Och det blir mer att roa sig med i staden. Förutom aktiviteterna i AF-borgen kommer Lund 1922, tillsammans med föreningar, museer och andra, bjuda på flera andra evenemang och aktiviteter runtomkring i staden. 

– Lund är rollspelandets huvudstad och nu sätter vi också fokus på staden som spelplats för äventyr, skräck och fantastiska historier, säger Sebastian Bergholtz, projektledare på Visit Lund. 

– Temat Lund 1922 bjuder in till en vidare tolkning och vi hoppas att det lockar de kreativa krafterna här i staden att göra sina egna tolkningar. Vill man vara med och bidra till feststämningen är det bara att höra av sig! Evenemanget finansieras delvis av evenemangsstöd från Lunds kommun, då eventet är i linje med kommunens evenemangs-strategi. 

Skådespelaren och komikern Anders Jansson, själv rollspelsentusiast, kommer att vara på plats under festivalen. 

– Jag har spelat rollspel sen tonåren, och gör det fortfarande, med familj och vänner, och Call of Cthulhu är ett av mina favoritspel. Jag är så taggad för den här festivalen! Det kommer bli grymt kul! 


Av Agneta Nisbeth

Foto Visit Lund

Kommentarer