TUI satsar allt mer på ett hållbart resande

Hållbarhet har blivit allt viktigare för de flesta branscher och TUI arrangerar ni sitt första Sustianability Hackathon tillsammans med skolan Hyper Island för just detta syfte.



TUI har tidigare presenterat projektet ”The Rhodes Co-Lab” som är tänkt att utveckla framtidens hållbara turism. Det är ett samarbete med den grekiska regeringen och den lokala turistnäringen. Parterna har åtagit sig att följa FN:s mål för hållbar utveckling och ska bland annat minska turismens ekologiska fotavtryck på ön med hjälp av nya koncept för energi-, vatten- och avfallshantering. Nyligen gick det första TUI Sustainability Hackathon av stapeln som man höll tillsammans med Hyper Island. 100 anställda från aTUI arbetade tillsammans i så kallade ”Hack teams” för att komma fram till olika lösningar för deras för att minska avfall och/eller koldioxid.

- Alla våra 40 000 medarbetare inom TUI hade möjligheten att digitalt delta, komma med idéer, ge feedback och rösta. Tanken är att dessa idéer sen kan användas och testas i TUIs Co-Lab på Rhodos. Vi, som så många andra industriledare, befinner oss just nu i en transformation mot en cirkulär affärsmodell. Säger Charlotte WWiebe, hållbarhetsdirektör på TUI.

Av Agneta Nisbeth

Foto: TUI

Kommentarer