Fem fina tips på kultur i Dalarna - väl värda ett besök

Dalarnas världskända kulturskatter är något för hela familjen, här finns fantastiska målningar, trädgårdar och mycket mycket mer. Visit Dalarna har själva gett oss fem av dessa måsten för sommaren. 



I Dalarna finns nutidskonst, nytänkande kreativitet förutom det idylliska landskapet under sommaren, så vad väntar du på? Här har Visit Dalarna samlat 5 kulturella höjdpunkter. 

1. Zornmuseet. 

Efter en succéartad utställning på Nationalmuseum och efter att ha visats i både Nederländerna och Danmark är Anders Zorns berömda verk nu tillbaka i Mora. Har ni inte varit här passar det perfekt att se Zorns magnifika konst i sommar.   

2. Hildasholm. 

Hildasholm i Leksand är läkaren och författaren Axel Munthes bröllopsgåva till sin fru Hilda och här väntar ett överraskningarnas hus och trädgårdar. Munthe är annars mest känd för sin fantastiska villa på den italienska ön Capri.   

3. Alfvéngården. 

Tonsättaren och konstnären Hugo Alfvéns vackra hem i Leksand bjuder på ett rikt och festligt sommarprogram, det 150-åriga jubileumsåret till ära.   

4. Verket & Avesta Art. 

Det gamla Verket i Avesta är idag ett prisbelönt museum och en spännande mötesplats där du möter du en mix av historia, konst och teknik.   

5. Dalarna Art Trail. 

Du kan också göra en spännande resa i konstens tecken med ett antal stopp på både mindre gallerier och större arenor runt om i det somriga landskapet.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Visit Dalarna

Kommentarer