Idag den 7 maj blir det åter loppis i centrala Umeå

Idag den 7 maj blir det något av en loppis-yra i centrala Umeå. Här kan man göra nya fynd på flera ställen stan som Centrumloppis, MVG gallerians Modeloppis och loppis i Sagagallerian.   



Man räknar med att det kommer massor av folk till festligheterna. Under förra årets Centrumloppis slog stadskärnan besöksrekord i antal dagsbesök och med sällskap av MVG gallerians och Sagagallerians loppisar finns det enligt Visit Umeå goda chanser att årets antar besökare slår fjolårets. Redan nu är det över 140 anmälda privatförsäljare till Centrumloppisen som kommer rada upp sina bord på Rådhustorget, Rådhusesplanaden och Kungsgatan.   

Modeloppisen i MVG har såväl som Centrumloppisen varit något som lockat många mode- och inredningsintresserade. Precis som tidigare år kommer ett gäng utvalda Umeåprofiler sälja inredning, barn-, herr- och damkläder till förmånliga priser. I Sagagallerian är det istället fyndläge av butikernas tidigare kollektioner i form av tex keramik, leksaker och teknik.   

-Vilken loppis-bonanza det kommer bli! Det känns väldigt bra i magen att skapa evenemang som bidrar till mer hållbar konsumtion, säger Visit Umeås centrumledare Elin Jonsson. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Visit Umeå

Kommentarer