Italien slopar krav på inreseintyg och munskydd

Härliga nyheter för alla oss som älskar att resa till Italien. För nu slopar de kravet på inreseintyget, inte längre behöver man bära munskydd som tidigare.



På bilden ovan ser ni en gata i Palermo på Sicilien, en av de platser som lockar besökare från hela världen. Nu har det också blivit mycket lättare att resa iväg. Den 1 maj slopades kravet på inreseintyg till Italien och det enda man behöver numera för att komma in i landet är ett av dessa följande; ett vaccinbevispå 3 eller 2 doser, ett tillfrisknadsintyg, ett negativt antigentest, ett negativt pcr-test. Inresehandlingen Passenger Locator Form som tidigare var ett måste under pandemin har alltså slopats. 

Väl på plats i Italien finns inga krav på att uppvisa covidbevis vid besök av museer, restauranger eller andra inrättningar. Kravet på munskydd har även det lättats och numera är det enbart obligatoriskt att använda munskydd (då v typen FFP2) på tåg, flyg, kollektivtrafik, kulturevenemang som konserter och liknande. Detaljerad och uppdaterad information om restriktioner och lättnader finns Italienska Turistbyrån hemsida. 

LÄS MER: https://www.italia.it/en/covid.


Av Agneta Nisbeth

Foto: 

Kommentarer