Många längtar efter en tur i skärgården

Nu efter de senaste årets pandemi-restriktioner är lusten aktivera sig stort. På Stromma märker man ett kraftigt ökat intresse av resor i skärgården 



Enligt rederiet Stromma har boknings-trycket på skärgårdsresor och matkryssningar ökat med hela 23% i jämförelse 2019 som var ett av företagets rekordår. Det ökade intresset gäller alla slags upplevelser, både korta och längre skärgårdsutflykter, matkryssningar, sightseeingturer och uthyrning av båtar. 

- Det verkar finnas ett stort uppdämt behov av att ses och äntligen få göra något tillsammans igen. Vi ser också en försiktig ökning av antalet utländska turister som varit få under pandemiåren. Turisterna är dock inte så många ännu, så den 23%-iga ökningen har uppkommit trots att turismen från utlandet ännu inte kommit i gång ordentligt. Vi ser även ett större intresse från företag som vill hyra båt och arrangera fester och middagar ombord. Det är tydligt att många vill träffas på riktigt och dela en upplevelse tillsammans, säger Peter Henricson, Sverigechef på Stromma. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Stromma

Kommentarer