Många vill nu spela padel på semestern

Intresset hos resenärerna att spela padel även på semestern har ökat ytterligare under pandemin och Apollo ökar därmed antalet hotell med padelbanor.


Padelintresset i Sverige har växt i det närmaste explosionsartat de senaste åren. 2021 var omkring 24000 personer medlemmar i en padelförening och fler blir det för varje dag som går. Allt fler vill också spela padel på semestern. Bolaget Apollo erbjuder nu padelbanor till sina gäster på ett antal hotell inför sommaren 2022.  

-Jag har själv upptäckt padeln och vet ju vilken fantastisk sport det är, inte minst för att träffa nya vänner att spela med. För de som är mer erfarna än oss motionärer har det också blivit populärt att utmana och möta lokala spelare vilket ju ger en extra dimension till hela resan, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo.  

2021 fanns det närmare 120 padelföreningar i Sverige och de har omkring 24 000 medlemmar. 2021 bokades det hela 5 800 000 padeltimmar i Sverige berättar Apollo i ett nytt pressmeddelande. För att möta efterfrågan ökar Apollo antalet padelbanor med ytterligare 10 st till säsongen sommaren 2022 och träningskalendern är utökad med fler padelresor i regi av Swedish Padel Camp. Föreningar och kompisgäng kan även skapa sin egen paketresa med padel på flera av sporthotellen. Efterfrågan har varit stor på gruppresor för padelspelare och de säljer slut snabbt berättar charterbolaget.  

- Det är något magiskt med att vi vill röra på oss mer även på semestern och padel är ju en perfekt aktivitet. På flera av våra padelh


Av Agneta Nisbeth

Foto: Apollo

Kommentarer