Nu blir det lättare att resa till Thailand - ändrar inresekraven

Bra nyhet för alla som älskar att resa till Thailand. Nu blir det enklare för svenskarna att resa dit, för nu har man lättat på sina inreserestriktioner.




Från och med den 1 maj tog Thailand bort testkrav före avresa och vid ankomst för vaccinerade besökare. Det är den Thailändska turistbyrån som nyligen har meddelat att Thailand avskaffar sina så kallade Test & Go- och Sandbox-system från 1 maj, något som gör att turister lättare kommer in i landet. Charterbolaget TUI välkomnar givetvis de positiva nyheterna och skriver så här i ett pressmeddelande:

"Vaccinerade resenärer kan komma in i Thailand utan test. Ovaccinerade eller ej fullvaccinerade resenärer, som lämnat in ett negativt PCR-test inom 72 timmar före avresa, kan resa in i Thailand på samma villkor som fullt vaccinerade resenärer. Det nationella registreringssystemet, The Thailand Pass, kommer att finnas kvar i en mer förenklad version än tidigare". 

-Att Thailand lättar på inreserestriktioner är något som vi och våra kunder har väntat på. Thailand ett av svenskarnas favoritresmål, framför allt under vinterhalvåret. Vi tror att den här nyheten kommer leda till att många bokar sin resa till nästa vinter redan nu. Säger Adam Györki som är kommunikationschef på TUI.

Av Agneta Nisbeth

Foto TUI

Kommentarer