Bokningsrekord hos Apollo - allt fler länder lättar på inresekrav

Flera länder som Spanien, Cypern och Italien har nu också gjort det lättare att resa in till landet. Även krav på munskydd har lättat runt om i Europa. För nu vill vi ut och resa igen.



Spanien, Italien och Cypern underlättar nu för inresa och har nu tagit bort krav på covidbevis samt inreseformulär för inresande från EU. Flera länder lättar också på kravet av munskydd. Försäljningen av resor ligger på rekordnivåer även om man jämför med samma period före pandemin. Många väljer också paketresor som är en trygg reseform och Apollo ser många nya kunder efter pandemin. 

Nu går det att resa till Grekland, Kroatien, Albanien, Spanien, Italien och Cypern utan covidbevis eller test. De mest populära resmålen just nu är också gamla trygga resmål i Europa.   

1. Kreta  2. Rhodos  3. Cypern  4. Kroatien  5. Malaga  

- Allt fler väljer trygg boknings- och reseform nu efter pandemin. Man vill veta att man kommer iväg och hem och föredrar också den trygghet som paketreselagen ger. Trygghet och säkerhet finns fortfarande prioriterat när vi väljer hur vi bokar och reser säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef Apollo.     

Så här skriver Apollo i ett pressmeddelande:

"Resmål som klättrar på listan är inte oväntat mer prisvärda resmål som Albanien, Turkiet och Bulgarien samt även nyheter såsom ön Limnos i Grekland. De tydligaste trenderna är fortsatt önskan om en aktiv semester med sporthotell i fokus samt att man vill resa i stor grupp med vänner och familj". 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Apollo

Kommentarer