En cykelsommar väntar på er i Järvsö

 Järvsö har nu etablerat sig som ett av landets främsta cykeldestinationer - här kan man testa downhill, cross country, pump track, leusire, gravel och landsväg samlat på ett och samma natursköna ställe. 


Så här skriver Destination Järvsö i ett pressmeddelande:

"Under de senaste åren har utvecklingen av nya arenor inom cyklingen blomstrat med etableringen av Järvsö Skills Park och dess dubbla asfalterade pump tracks, samt etableringen av företaget Cykla Järvsö och dess mångmiljonsatsning för familjevänliga och nybyggda cross country-leder. Lägg därtill Järvsö Bergscykel Park som sedan många år tillbaka rankas som en av Europas bästa parker för downhill så har du en spännande och händelserik cykelsommar att se fram emot med flera nyheter".  



Järvsö MTB Bike Camp 

I juni arrangeras den första upplagan av mtb-läger för barn i Järvsö med ett koncept som vänder sig mot åldrarna 6-10 och 11-15 år. Här arrangeras två läger i veckan och fokus ligger på cross country-cykling på de nybyggda cykellederna, men varje läger innehåller en lekfull vildmarksutbildning för barnen med allemansrätten som grund. Järvsö MTB Bike Camp är ett samarbete mellan Destination Järvsö, Järvsöguiderna och Cykla Järvsö. 



Toppsommar väntar i Järvsö Bergscykel Park 

Säsongspremiären gick av stapeln 19 maj och här finns leder för alla, från enklaste gröna till svåraste svarta. All utrustning finns att hyra med förhandsbokning som ett starkt tips. Med den långa säsongen 19 maj till höstlovsslutet 6 november (med reservation för vädret) är återkommande besökare ett vanligt inslag på JBP. Nytt från föregående säsong som följer med in i denna är Downhill Camps från Better MTB. Här finns en stor bredd med tjejspecifika, barn, hopp och teknik-camps att välja på som alla lägger grunden för en roligare och tryggare cykling i sommar.  



Familjevänliga satsningen från Cykla Järvsö 

Ccross country-disciplinen fortsätter växa stort i hela landet. Företaget Cykla Järvsö har redan etablerat över 20 kilometer byggda leder i kategorin gröna och blå leder – och fler kilometer är på väg. Säsongen på XC-lederna drog igång den 14 maj och inför sommaren har den stora arenan för teknikträning i Badtjärnsområdet utvecklats ytterligare för cyklister på alla nivåer. Direkt utanför Bergshotellet planeras även ett dedikerat barnområde stå klart i mitten av sommaren. De röda lederna som vänder sig mot mer erfarna cyklister utvecklas också vidare, i området Skästraberget pågår en ny satsning som beräknas stå klar under den senare delen av säsongen. 



Järvsö Gårdstramp är tillbaka 

Cykelevenemanget är tillbaka, där bybor, turister, grannar och vänner samlas. Här cyklar deltagaren från gård till gård genom natursköna Järvsö och genom fälten där maten växer och djuren betar. På gårdarna träffar cyklisterna bönderna, köper något gott att äta och dricka – allt gjort på färska lokala produkter. Tittar runt, träffar nya och gamla vänner – lite av en gårdsfest på hjul helt enkelt.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Destination Järvsö

Kommentarer