Husky House ett nytt besöksmål för familjen i Umeå

Nästa månad, i juli smygöppnar Husky House som är ett nytt besöksmål för barnfamiljer och andra djurintresserade, det ligger i Granö utanför Vindeln. 



Här bjuds besökarna in till ett äventyr i draghundens fotspår med guidade turer och möten med ett 40-tal huskiehundar och deras valpar. 

- Vi har länge velat göra något för att dela med oss av den historian som finns om just draghundar. Det finns så otroligt mycket spännande att berätta, säger Juliane Nicklass, grundare till Spruce Island Husky och Husky House. 

På Husky House kommer besökare också att få lära sig mer om draghundens liv och historia. Det kommer även finnas en butik med fokus på draghundsrelaterade produkter, en biosal och på sikt planeras det också för en äventyrslekpark med husky-tema. Besökarna kommer att kunna laga sin egen måltid över öppen eld under besöket för att få den rätta känslan. 

- Det känns viktigt och roligt att kunna bredda vår säsong från att främst erbjuda hundspannsturer på vintern till att nu kunna bjuda in till besök året runt. Att fler få chansen att komma hundarna in på livet utanför hundspannsturen, att få visa hur viktigt det är med en hållbar balans mellan jobb och vila för hundarna. Men också ett sätt för oss som företag att få möjlighet att anställa fler duktiga guider och på så sätt skapa en tryggare framtid i bolaget, avslutar Juliane Nicklass. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Visit Umeå

Kommentarer