Marie Olsson Nylander släpper bok om huset på Sicilien

Den folkkära designern och inredaren Marie Olsson Nylanders nya bok Det rosa huset från Bokfabriken ges ut 22 augusti men boken kan redan nu förbokas i signerade exemplar via Bokus. 



Ni har säkert följt programmet Husdrömmar Sicilien på SVT, om Marie Olsson Nylander som tillsammans med sin familj köpt ett stort palats på Sicilien. Nu kan ni snart köpa boken om hennes resa. Marie Olsson Nylander är en folkkär inredare, stylist, designer och antikhandlare med över 100 000 följare på sociala medier. Hur får man till hennes magiska känsla i sitt eget hem? Svaren finns i Det rosa huset, som ges ut av Bokfabriken den 22 augusti i år.

 – Det har varit en thriller - en fantastisk sådan! Nu sitter jag som ett barn på julafton - är så taggad! Vill visa nu nu - har så svårt för denna väntan. Kom igen! Berätta för mig - älskar ni också boken? Säger Marie Olsson Nylander. 

I den nya boken får vi följa med Marie Olsson Nylander till Sicilien och det fantastiska Rosa Huset, Palazzo Cirillo. Här finns tolv rum, fem balkonger, takterrass, en hemlig trädgård och anor från 1700-talet. Det är ett palats där Greve Cirillo en gång huserade som nu väckts till liv av Marie och hennes familj. Vi får hänga med på resorna till Sicilien och samtidigt fördjupa oss i Maries unika fingertoppskänsla för inredning. 

– Det har varit fantastiskt att få vara med och överföra Maries magiska värld till bokform. Och att försöka fånga och formge hennes personliga historia, säger Ida Magntorn, förläggare för projektet. 

Marie Olsson Nylander delar i boken också för första gången med sig av sin livshistoria, berättat på Maries unika och personliga sätt. Maries bok är det inledande projektet i Bokfabrikens samarbete med inredningsprofilen Ida Magntorn. 

– Så coolt att ha en förläggare på plats som själv är välkänd influencer och författare. Det rosa huset vittnar om vilken fantastisk utgivning detta kan komma att föra med sig i framtiden, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Bokfabriken

Kommentarer