Nu är det full fart för Söderköpings gatufest

Nu den 17-18 juni har Söderköpings gatufest premiär och under dessa dagar gästas den pittoreska stadskärnan av fler än 50 musik- och kulturutövare. 



Besökaren möter musik och kultur för alla smaker på både väntade och oväntade platser. Huvudarrangör för evenemanget är Söderköpings kommun (Näringsliv & turism samt Kulturkontoret), i samarbete med lokala föreningar och näringsidkare. 

- Söderköpings gatufest blir ett nytillskott till vårt redan väldigt breda utbud av evenemang i kommunen. Gatufesten är en utveckling av ett tidigare evenemang, med syfte att bli än bredare, säger Therése Eklöf, Näringslivs- och turistchef och fortsätter, vi är otroligt laddade för detta efter två år av inställda evenemang. Evenemangen utgör en viktig del av utbudet i Söderköping. 

- Det ska bli väldigt kul att få komma till ”Sörping” och spela på lördag. Jag och två musiker ser fram emot en skön kväll med både lugna och lite mer fartiga låtar. Ska bli väldigt mysigt att få sjunga in sommaren i Söderköping, hälsar Bruno Mitsogiannis, Valdemarsvikssonen som just avslutat en nationell turné som lockat många musikälskare. 

- Gatufesten riktar sig till alla, säger Åsa Sjöberg. De här dagarna ska Söderköping fyllas av musik, sång, dans, cirkus, akrobatik, konst och kreativitet. Tack vare den breda målgrupp vi riktar oss till har vi lyckats få ett stöd av Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa. vilket möjliggjort ett än bredare utbud under årets gatufest, avslutar Åsa Sjöberg, Evenemangskoordinator på Söderköpings kommun. 

Gatufesten inleds med att P2 Klassisk morgon sänder direkt från hamnen vid Göta kanal och avslutas lördag den 18 juni med livekonsert med Bruno Mitsogiannis i vackra Brunnsparken. Däremellan kan besökarna uppleva underhållning av mer än 50 artister och kulturutövare. Hela stadskärnan väntas sjuda av liv och aktivitet när musik och kulturutövare från hela regionen samlas för Söderköpings gatufest. 

Några exempel från programmet: 

Söderköpings Linedancegrupp: Dansuppvisning och prova på Linedance Ramunderblecket Mässingssextetten Norrköpings Ungdomscirkus Beta Stand Up Comedy Club med Ben Kerlsley, Anton Forsberg och Henrik Källman Lennart på Stenen; folkmusik och dans Liza Czarnecki – poesiläsning Pink Floyd Project med A Tribute to Pink Floyd Barnföreställningen Magisk Cirkus med Magic Thor och Miss Monette Myggornas pakt spelar punk, grunge och pop Dance star studio: Barndansgrupp MOS: Familjebandet som spelar allt från Cash till Clash Sylvain & Jon är duon som är influerad av jazz Prova på Lindyhop med Lindustry Konsert i vackra Brunnsparken med Bruno Mitsogiannis Regional danstävling med Linköpings sportdansare. 

Kommentarer