Ny undersökning - Vad gör man med hunden under semestern?

Under pandemin köpte många en ny hund, men vad gör man nu när det är dags för att planera in en utlandsresa? Ving har gjort en ny undersökning om just detta...


Hundratusentals nya hundar införskaffades i Sverige under pandemin, men när världen nu har öppnat upp igen och sommarsemestrarna står inför dörren är det många hundägare som inser att det finns en del att tänka på inför semestrarna med en liten ”pälskling” hemma. I en ny undersökning från resebolaget Ving visar att en övervägande majoritet av djurägarna är lika ressugna som gemene man och 74 procent av de tillfrågade har också rest iväg trots att de har husdjur. Men har man ety husdjur därhemma krävs det en hel del planering inför resan.

I Vings senaste undersökning har nära hälften av de tillfrågade (48 %) skaffat ett husdjur de senaste två åren och hundar är det djur som är allra populärast. Drygt 7 av 10 (71 %) av respondenterna i Vings undersökning lämnar därför helst bort hunden till en familjemedlem eller nära vän. För 65 procent av de tillfrågade har deras hund eller husdjur någon gång hindrat dem från att resa iväg på en semester. Men då kan också professionell hjälp fås. På frågan om exempelvis ett rekommenderat hundpensionat skulle ingå som en del av den resa man köper svarar nästan hälften (49 %) att det i hög grad skulle underlätta semesterplaneringen. 72 procent av respondenterna i Vings undersökning vill gärna få hälsningar från sitt husdjur medan de är iväg på semester, vilket kan vara alltifrån bilder till uppdateringar om hur den mår.

Topp 5: Vad är viktigast när husdjuret ska passas under semestern?  

Att den får god mat (71 %) 

Att den blir passad av någon man känner (66 %) 

Att den får vara i en välkänd miljö (41 %) 

Att den har nära till naturen (33 %) 

Att det är billigt att få passning (20 %)


Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving

Kommentarer