Redan nu öppnar bokningen till vinterns resor

Snart är det jul och vinter igen! Snälltåget har redan startat försäljningen av vinterns resor från Malmö, via bland annat Stockholm till Jämtland Härjedalen och Åre. Men också till Alperna...



Tågföretaget Snälltåget kommer under vintern att köra avgångar med nattåg från 17 december 2022 fram till 30 april 2023. En nyhet är att nattågen även kommer att avgå på fredagar från Malmö till Åre och och lördagar från Åre till Malmö, berättas det i ett nytt pressmeddelande. 

- Vi vet att många i Skåne, Småland och i Danmark hellre åker med bytesdag för boendet på lördagar och till denna säsong har antalet boenden med bytesdag lördag ökats rejält, vilket gör att vi genomför denna satsning, säger Marco Andersson, Försäljningschef för Snälltåget. 

Sedan tidigare har Snälltåget även avgångar varje onsdag och lördag från Malmö via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala till Östersund, Undersåker, Åre och Duved. Från 11 februari fortsätter tåget även till Enafors och Storlien. Flertalet dagar går det också att resa med Snälltåget till Vemdalen. Hemresan från fjällen sker på torsdagar och söndagar. Transferlösningar erbjuds med buss vidare till Storulvån, Vålådalen, Edsådalen, Trillevallen, Funäsdalen och Ramundberget.



Snälltåget utökar sin trafik till Österrike i vinter och startar säsongen 2022/2023 redan till jul och fortsätter till mitten av mars. Även rutten i Österrike läggs om, vilket innebär förbättringar för de som vill resa till Salzburger Land, som enligt Snälltåget var mycket populär under förra säsongen. 

- Det stora intresset att resa med Snälltågets nattåg till Österrike under säsongen 2022 gör att vi nu vågar att utöka vår trafik, säger Marco Andersson, Försäljningschef på Snälltåget. Nattågets populäraste resmål förra säsongen var Zell am See, där tåget stannar på gångavstånd från skidbacken. 

Tåget gör även uppehåll i välkända Kitzbühel och med kortare transfer nås Bad Gastein, Saalbach - Hinterglemm, Wagrain, Obertauern, Schladming, Zillertal, Sankt Anton, Ichgl och Sölden. Tåget avgår en gång i veckan med avresa fredagar från Malmö och lördagar från Österrike. Vid jul- och nyårshelgen görs en anpassning så att tåget avgår på torsdagen före jul- och nyårsafton. 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Snälltåget

Kommentarer