Smaka på Jönköpings län - med extra fokus på drycker

Med Sweden- The Drinkable Country följer Visit Sweden upp konceptet The Edible Country. Det handlar som vanligt om att skapa attraktiva, lokala smakupplevelser, nu med extra fokus på drycken. 


Måltidsupplevelse i den Småländska naturen på Wallby säteri, Vetlanda. Foto: Anna Hållams.


Genom att bjuda på smaker från den lokala naturen kan hela Sverige erbjuda besökare unika upplevelser på just den plats de befinner sig. Företagen i Jönköpings län skapar nu olika erbjudanden av drycker till den lokala måltidsupplevelsen. Visit Sweden beskriver The Drinkable Country "som en kampanj som syftar till att marknadsföra dryckesupplevelser i den svenska naturen". 

- The Drinkable Country, gör det möjligt för besökare att utforska svenska smaker i världsklass direkt från naturen. Landets stora skafferi med bär, växter och friskt vatten erbjuder många fantastiska dryckesupplevelser som vi vill visa upp för många fler, berättar Jens Heed, som leder Måltidsturismprogrammet på Visit Sweden. 

Och på Smålands Turism ser man mycket positivt på möjligheterna för de lokala aktörerna i satsningen The Drinkable Country. 

-Vi har så många fina dryckesproducenter i vårt län och det är fantastiskt att se hur de satsar på att ta fram spännande produkter som smakar av just Småland. Vi ser att efterfrågan på hantverksmässig, lokalt producerad, alkoholfri dryck till måltider är väldigt stor just nu, säger Helene Berg, VD Smålands Turism. 

Nu får man både uppleva den svenska naturen, samtidigt som man njuter av mat och/eller dryck. 

- Naturen och landskapet i vår del av Småland passar utmärkt för den här typen av upplevelser. Naturen är vårt skafferi, det är också skådeplatsen att njuta av måltids- och dryckesupplevelsen i. På så sätt aktiveras alla sinnen och nu är enkelt att boka och uppleva detta nya utbud av unika smakupplevelser – från hela länet, säger Anna Hegethorn, affärsutvecklare på Smålands Turism 

- Att komplettera de typiskt småländska smakerna i mat med dryck av frukt och bär från samma plats ligger verkligen rätt i tiden. Det är ett intressant sätt att skapa en helhet i måltiden och möta det ökande intresset för hantverksmässigt producerade, alkoholfria drycker, avslutar Helene Berg.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Smålands Turism

Kommentarer