Ving ingår treårigt partnerskap med flygbolaget BRA

Nu har de ingått partnerskap, charterbolaget Ving/Nordic Leisure Travel Group och flygbolaget BRA. De bägge partnerna har skrivit ett 3-årigt skandinaviskt avtal om partnerskap med flygstart 27 april 2023. 




Den nya affären innebär att BRA återupptar ett affärsområde med fokus på längre flygresor bland annat mellan Skandinavien och Medelhavet skriver Ving i ett nytt pressmeddelande. "Flygningarna kommer att göras med jetflyg som tar 145 passagerare. Det är två parter med ambitiösa hållbarhetsmål som nu tillsammans ska ta nästa steg i omställningen av charterresor". På bilden ovan ser ni från vänster Ulrika Matsgård, VD BRA, Martin Erkenborn, Kommersiell chef BRA, Stefan Lincoln, Commercial Director Ving/Nordic Leisure Travel Group samt Eva Palm, Director Flight Planning Ving/Nordic Leisure Travel Group.

De skriver vidare: "Avtalet innebär att BRA, i tillägg till Vings eget flygbolag Sunclass Airlines, blir huvudpartner för Vings och de nordiska systerbolagens charterflygningar från ett 30-tal orter i Sverige, Norge och Danmark till ett 10-tal destinationer runt Medelhavet i Grekland, Spanien, Turkiet, Kroatien, Cypern samt Kanarieöarna".   

- Jag ser det som en fantastisk möjlighet att möta en tydlig efterfrågan på flygningar i den här storleksklassen och samtidigt bredda vårt ambitiösa hållbarhetsarbete till att omfatta även charter. Vi vet också sen tidigare att Ving är en mycket bra partner och vi är extra glada över att nu kunna återuppta vårt samarbete och korsa våra höga hållbarhetsambitioner, säger Ulrika Matsgård, VD på BRA.​  

 - Vi ska vara en del av lösningen och ta de nödvändiga stegen för mer hållbara semesterresor, det finns inga alternativ. Vårt fulla fokus är att kunna erbjuda ett hållbart resande där vi samtidigt har möjlighet att växa och utöka våra volymer. Därför är vi väldigt glada över samarbetet med BRA som också ger oss förutsättningar att växa på de regionala avreseflygplatserna och på sikt också öppna upp nya mindre destinationer i Medelhavet, säger Magnus Wikner, koncernchef Ving/Nordic Leisure Travel Group.  

- Vi tar med oss vår kunskap inom ett fossilfritt regionalflyg och påbörjar samma resa för charterbranschen tillsammans med Ving, säger Maria Fiskerud, hållbarhetschef på BRA. Det innebär som ett första steg att Vings resenärer redan från start kommer att ha möjlighet att köpa biobränsle till sina resor, något som varit möjligt hos BRA sedan 2018, fortsätter hon.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving

Kommentarer