Många unika semesterboenden i Värmland

Värmland erbjuder besökarna en fantastisk natur med vidsträckta skogar, vatten att fiska i och många sevärdheter längs vägen. Men också många helt annorlunda boenden.




Här kommer en lista från Visit Värmland där du kan hitta många unika platser och boenden i hela länet som gör din vistelse där unik.  

Naturbyn

I Naturbyn - som ni ser en bild från här ovan - kan du verkligen lämna vardagen. Och istället njuta av omgivningen med vatten, skog och djurliv runt omkring dig. Den unika platsen ligger gömd bakom stora träd vid en lugn vik intill sjön Eldan i Värmland. Här kan du sova bland trädtopparna i ett trähus, vaggas till sömns av sjöns mjuka rörelser på en husbåt eller vistas i äkta back-to-nature-stil i handbyggda naturstugor. Här finns varken rinnande vatten eller el och maten lagas över öppen eld. Allt i Naturbyn är 100% ekologiskt, handbyggt, närproducerat och hållbart. 



Vildmark i Värmland

En timmerflott-tur på Klarälven är en upplevelse för naturälskare och äventyrliga människor. Vistelsen på en egenbygd timmerflotte - som ni ser här ovan - ger tid för umgänge och gemenskap. I bokningen ingår all nödvändig utrustning, så att du som gäst bara behöver fokusera på själva resan och upplevelsen. Turen på flotten avslutas med att flotten demonteras och trädstockade återvinns om och om igen – en hållbar upplevelse som förhoppningsvis kommer att ge er många oförglömliga minnen för livet.


Vildmarksbyn Eden

Mitt i de värmländska skogarna, bland sjöar och vattendrag, ligger vildmarksbyn Eden. De handbyggda stugorna är byggda i kanten av en ravin vid en älv. Vildmarksbyn erbjuder här ett boende mitt i skogen, som ni ser här ovan, där du är omgiven av oändliga möjligheter till fiske, bär- och svampplockning, vandring och kanotpaddling. Här kan du njuta av en vedeldad bastu och ett dopp i ån för att sedan somna in vid lägereldens glöd.



Igloo Water Huts

Igloo Water Huts är ett nytt unikt, miljövänligt och lyxigt sätt att komma riktigt nära naturen. Där du bor bekvämt på en så kallad igloobåt med panoramautsikt från sängen. Igloobåten har en elmotor, vilket gör det möjligt att enkelt ta sig runt och uppleva den ostörda naturen du befinner dig i. Det är bara att starta igloobåten för att upptäcka de många stränderna, gömda pärlorna och de bästa fiskeställena. I närområdet finns flera aktiviteter och attraktioner, som vandringsleder, kanot- och båtuthyrning. 



Mattila

Mattila erbjuder ett unikt boende i vackra omgivningar, det ligger mitt i Finnskogen och gården har anor tillbaka till 1640-talet. Boendealternativen speglar det förflutnas rötter och erbjuder både stugor och vandrarhem. Tillbringa din tid med att plocka bär i de omgivande skogarna, gå på vandring, cykla eller utforska det lugna livet på vattnet. Mattila erbjuder många möjligheter och är ett passande resmål för människor i alla åldrar.



Värmland Camper

Upplev Värmland och camping på ett nytt spännande sätt, hyr en äventyrshusvagn när du tar dig runt till Värmlands smultronställen. Laga till en middag i uteköket och somna till en panoramavy i taktältet. En föreslagen resrutt med tips på aktiviteter och besöksmål ingår. Vagnen hämtas på Hammarö och är utrustad med allt som behövs för ett campingäventyr. Campingvagnen har upp till 5 sovplatser inklusive taktält.




Happie Camp

Happie Camp erbjuder er ett något lyxigare möblerat campingtält som är placerade på noga utvalda, vackra och avskilda platser med möjlighet till bekvämligheter som matkasse och aktiviteter på plats, mitt i Värmlands vackra natur.




Värmlandsgården 

På Värmlandsgården kan du bo i campingtält på en flotte mitt ute på en sjö och vakna till fågelkvitter ute i naturen. Här kan du också paddla kanot ut till den obebodda ön Getön. En unik upplevelse för den lite äventyrliga.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Visit Värmland

Kommentarer