På besök hos Knivsta Train Station Brewery

 För några dagar sedan hade Knivstas eget bryggeri Knivsta Train Station Brewery öppet hus i sin lokaler i Alsike precis utanför Knivsta centrum.



Självklart ville jag se hur det ser ut i det nya fina bryggeriet här i Knivsta där de tillverkar både öl och olika läskedrycker. Simon Wikström - som är en ägare till stället - guidade oss runt i lokalerna och berättade historien bakom och hur det går till att brygga öl.



Antalet små privata ölbryggerier har ökat i Uppsala län och de senaste 10 år har det blivit hela fjorton stycken. Just Knivsta Train Station Brewery har också vunnit flera priser för sina produkter, men Simon Wikström sa också att det var rätt knepigt att brygga öl, det är mycket som ska klaffa och renligheten är a och o.

-Bryggningen är faktiskt 80 procent rengöring, sa han.



Så här ser själva byggnaden ut, det är har bakom som man tillverkar den härliga ölen eller någon annan av deras goda drycker. Men Simon Wikström berättade också att det varit några svåra år under pandemin, då de förlorade nästan all sin restaurangförsäljning.




Men nu går det bättre igen och massor med öl håller på att tillverkas medan som redan packats i lådor annat precis ska skickas iväg till olika kunder. Om ni undrar; ölen finns bland annat att köpa på Systembolag landet runt.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer