Rekordmånga vill ta direkttåget till Berlin i sommar

Det är tydligen rekordmånga resenärer väljer att ta Snälltåget till Berlin i sommar. Men så är det bekvämt och du slipper köerna på flygplatserna.




Juli månad har redan nu tre gånger fler resenärer bokade än sommaren 2019, skriver Snälltåget i ett nytt pressmeddelande. Så företaget sätter nu in en extra sittvagn Malmö - Berlin i nattåget kring helgerna i juli för att möta den ökade efterfrågan. 

- Intresset för att ta tåget till Berlin och vidare ut i Europa är mycket stort. Det gör att vi känner oss säkra att köra fler avgångar och utöka den internationella tågtrafiken, säger Marco Andersson, Snälltågets försäljningschef 

Nu är det också svårt att få tag på biljetter men för den som kan vänta lite med utlandsresan finns det platser kvar under augusti och september och då oftast till ett bättre pris. Snälltåget öppnar även upp bokningen för resor i oktober, och kring höstlovet i november. Planering pågår även för avgångar till Berlins julmarknader och för resor kring jul- och nyårshelgerna. 

Säsongens första nattåg från Malmö till Jämtlandsfjällen har också rullat ut. Tåget avgår från Malmö via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala. Snälltåget kör nattågstrafik fram till den 2 oktober två gånger i veckan. Snälltågets nattåg tar resenärerna till Östersund, Undersåker, Åre, Duved, Enafors och Storlien. Tågen avgår norrut på onsdagar och lördagar och vänder tillbaka söderut på torsdagar och söndagar. Från Åre och Storlien kan resenärerna påbörja sin fjällvandring direkt, leden startar ett stenkast från stationen. Snälltåget erbjuder även möjligheten till transfer till Edsåsdalen, Vålådalen, Storulvån, för att resenären ska komma närmare de populära vandringslederna Jämtlandstriangen, Vålådalsfyrkanten och Jämtlandsleden. 

- Vi ser ett stort ökat intresse av att ta tåget till fjällen i sommar och har utökat både antal avgångar och platser på tågen, säger Marco Andersson, Försäljningschef för Snälltåget.

Snälltåget utökar också trafiken till Österrike i vinter och startar säsongen 2022/2023 redan till jul och fortsätter till mitten av mars. 

- Det stora intresset att resa med Snälltågets nattåg till Österrike under säsongen 2022 gör att vi nu vågar att utöka vår trafik, säger Marco Andersson, Försäljningschef på Snälltåget.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Snälltåget

Kommentarer