Stadsparken i Lund laddar för retrofest

Det finns mycket att titta på i Lund till helgen, en spektakulär cykeltävling, trattgrammofoner, picknick, jazzmusik och vintageklädda besökare. För på lördag den 2 juli ska hela Stadsparken andas 1920-tal. 



Det är bara att leta upp halmhatten och hänga på! Den internationella höghjulingstävlingen "Sweden3Days" avgörs i år den 1-3 juli då fyra olika lopp ska köras, varav det tredje loppet körs i Lund den 2 juli på en bana i och kring Stadsparken. Tävlingen lockar närmare 50 deltagare från 13 olika länder och Lund står redo att heja fram dem alla. Komplett vintageklädsel är inte något måste, men med en väst, ett par hängslen eller en hatt kan alla besökare bidra till retrokänslan i parken.  

– Det var bättre förr, framförallt när det gäller musiken, och 1920-talet är en fascinerande epok, säger musikern och retrotainern Erik Ask-Upmark som kommer att finnas på plats i Stadsparken i samband med tävlingen för att underhålla med trattgrammofon och stenkakor. 

– Många har kanske kvar gamla stenkakor hemma som de inte kan lyssna på, då är de välkomna att ta med dem så spelar vi dem under trattgrammofonsalongen, säger han. 

Trattgrammofonsalongen är ett av arrangemangen under dagen, det kommer också att bjudas på underhållning av en minglande magiker och en mässingsorkester.  Den stora höjdpunkten är givetvis höghjulingsracet som kommer att bli en spektakulär publikfest.  

Nostalgin i parken fortsätter även på kvällen med Sommarlunds arrangemang på Vita scenen, då Suzanne Flink, Nils Olsson och Johan Palmqvist & Öresund Entertainment Brass bjuder på sånger från mellankrigstidens stora svenska artister Ernst Rolf, Ulla Billquist och Edvard Persson.  




Program Stadsparken den 2 juli 

11.00–13.00 Trattgrammofonsalong med DJ Prohibition & vänner 

13.30 Messingssextetten Hopp & Vilja, Musikpaviljongen 

14.00–15.00 Magikern David Persson minglar och underhåller 

15.00 Messingssextetten Hopp & Vilja, Musikpaviljongen 

16.00–19.00 Höghjulingslopp. Första kvalheat startar 16.00 och final är det 18.00. Prisceremoni 18.45. 

19.30–20.30 "Öppna ditt fönster släpp in lite sång" med Suzanne Flink, Nils Olsson och Johan Palmqvist & Öresund Entertainment Brass, Vita scenen 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Visit Lund 

Kommentarer